Patruljen på tre menn dro ut på et oppdrag ved 19-tida for å hjelpe noen hyttefolk, men fikk problemer med været da de var på vei tilbake til Norsk Folkehjelps hytte i fjellområdet ved Kaldvatnet i Rana kommune. Det var sterk vind og snøfokk, og redningspatruljen gjorde det eneste riktige: De gravde seg ned.
– Etter ei stund løyet været, og patruljen ville ta seg videre, men så streiket snøscooteren, sier operasjonsleder Mette Varem i Helgeland politidistrikt til NTB.
Klokka var nå blitt nærmere 4 på natta, de tre redningsfolkene frøs og valgte da å tilkalle hjelp. Både kolleger fra Norsk Folkehjelp og fra «konkurrenten» Røde Kors ble kalt ut. Men ved 7-tida lørdag morgen kom meldingen om at patruljen hadde greid å ta seg fram til ei hytte på egen hånd, til fots i snøen. Da hadde de vært ute i tolv timer.
På morgenkvisten melder Hovedredningssentralen Nord-Norge at været i området har roet seg betraktelig. Dermed får både Norsk Folkehjelp og Røde Kors trolig en velfortjent hvilepause. (©NTB)