Fjoråret ble et svært godt år for salg av fritidsboliger på fjellet, viser en fersk analyse fra Finn.no.
Ikke bare økte tilbudet av annonserte fritidsboliger med 17 prosent i fjor: Prisene steg i gjennomsnitt med 13 prosent, omsetningstiden gikk vesentlig ned og andelen av hytter som ble solgt til over prisantydning gikk opp. I gjennomsnitt ble halvparten av fritidsboligene på fjellet solgt over prisantydning i fjor, skriver forbruker.no


At 2005 ble et godt år, kan eiendomsmegler Petter Andreas Poppe i Poppe & co skrive under på. I fjor omsatte hans forretning mer enn 500 enheter på fjellet. Poppe tror ikke at tilbudet blir større enn etterspørselen med det første.

- Selv om utbudet er stort, er det ingen ting som tyder på at prisveksten skal stoppe opp, sier Poppe, som gode tider til tross har en rekke hytter liggende som ikke er solgt.

- For øyeblikket ligger markedet stille, og det våkner nok ikke opp igjen før i august. Men da regner jeg med at interessen for hytter på fjellet skal være minst like stor som i sesongen vi har bak oss, sier Poppe til forbruker.no.

Megleren lar seg ikke skremme av mer urolige tider på børsen og en rente på vei opp.

- At børsen har litt hikke nå, tror jeg ikke spiller noen rolle. Det er mye penger blant folk, og det er langt fra alle som spiller med dem på børsen, sier Poppe, som har spådd eiendomsmarkedet opp med 30 prosent fra januar 2006 til januar 2009, melder forbruker.no