Tekst: Tom Brodin, Foto: Den Norske Turistforening

De betjente hyttene har hatt mer enn femten tusen. Det er en økning på mer enn fire tusen fra i fjor, takket være det flotte været.

Alle tiders beste i Skarvheimen

DNT Oslo og Omegns betjente hytter i Skarvheimen har satt rekord, siden det aldri har vært registrert bedre overnattingstall på disse hyttene siden de startet registreringen for femten år siden. Iungsdalshytta og Finsehytta er spesielt nevnt, siden de to hyttene satte overnattingrekorder med over to tusen overnattingsgjester tilsammen. Iungsdalshytta økte med 35 prosent fra i fjor. Og på Finsehytta overnattet det så mange som 216 gjester på palmelørdag, til tross for at det bare er 162 senger der. Men alle fikk plass. Totalt var det mer enn 2.700 overnattinger på de betjente hyttene i Skarvheimen.

Mer folk enn senger

Litlos, Rauhelleren og Sandhaug på Hardangervidda melder også om overnattingsrekorder, god stemning og masse folk gjennom hele påsken. På Litlos, som totalt hadde mer enn seks hundre overnattinger, har 52 senger. Men mandag i den stille uke overnattet det 151 personer der. Rauhelleren og Sandhaug hadde rundt 650 overnattinger hver, og Krækkja passerte ni hundre overnattinger. Totalt var det over 3.600 overnattinger på de betjente hyttene på Hardangervidda. Og fra Telemark Turistforenings betjente hytte Mogen meldes det om ei hytte full av folk.

Gode tall i hele Sør-Norge

Også ellers i fjellet i Sør-Norge har DNT-hyttene vært godt besøkt. I Jotunheimen, for eksempel hadde de betjente hyttene sin beste påske i løpet av de siste fem årene, med rundt te tusen overnattinger totalt. Og i Rondane, hvor det var sjeldent bra snøforhold, var det en sterk økning fra de siste årene, med nesten 1.700 overnattinger på de betjente hyttene. I Sylane var det mer enn 550 overnattinger, og i Trollheimen omtrent det dobbelte. I Nord-Norge, derimot, har det vært dårlig vær, og tilsvarende dårlig besøk på hyttene.