Nå søker Hagen dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan for å rive den gamle hytta, et anneks, en utedo og et båthus. Ropen er regulert som LNF-område i kommuneplanens arealdel. Det skriver Varden.

I søknaden fra sivilarkitekt Øystein Rognebakke søkes det om dispensasjon til å føre opp en ny hytte og et båthus. Den nye hytta er et Sørlandshus i halvannen etasje, samt kjeller. Hovedetasjen skal inneholde et hovedsoverom, to bad, kjøkken og stue i ett. Dessuten skal det etableres en hellebelagt terrasse.

Les også: Byttet bort palass mot liten holme

I annen etasje blir det tre soverom, et bad, stue og balkong. Hagen tar sikte på å bygge opp igjen båthuset med utgangspunktet i det eksisterende grunnrisset. Verken anneks eller utedo skal gjenoppbygges, men integreres i den nye hytta.

Les også: Hagen må punge ut

100 kvadratmeter

Hytta blir på 100 kvadratmeter, mens båthuset blir på ca. 42 kvadrat. Det er et ønske om å bli tilknyttet kommunalt vann- og kloakksystem når det blir tilgjengelig på denne kanten av kragerøskjærgården.

Alt tyder på at Stein Erik Hagen kommer til å selge sin praktfulle fritidseiendom på Røssholmen. Dette er et sted som det har kostet mange titalls millioner kroner å realisere. Dersom det blir salg av fritidseiendommen på Røssholmen, vil det utvilsomt bli det dyreste i Kragerø-skjærgården noen gang. Hagen har tidligere uttalt at han ikke har anledning til å benytte stedet så mye som han ønsker og derfor vil ha en noe mindre ferieeiendom her. I august i fjor ble det kjent at Stein Erik Hagen hadde kjøpt øya Ropen, som ligger mellom Gumøy og Oterøy og er på knappe 25 mål. Øya er kun bebygd med én hytte. Prisen Hagen betalte skal ha vært et sted mellom 14 og 16 millioner kroner. Ikke langt fra Ropen ligger også landstedet til Hagens kone, Mille Marie Treschow. Familien Hagen har i dag flere fritidseiendommer i kragerø-skjærgården. Media regnet i fjor at Hagens Kragerø-eiendommer er verdt ca. 220 millioner kroner.

Klikk deg inn Hytteavisens facebookside