Søndag ble 81 pasienter behandlet, mens 45 fikk hjelp lørdag.
– Tallene tyder på at flere har kommet opp på fjellet, sier vaktleder Ole Gladsø ved Norges Røde Kors’ informasjonssentral på Golsfjellet til NTB.
Han sier skadetallet et høyere enn i fjor og tror det kommer av at flere har reist på fjellet i år.

Godt smurt
Gladsø er godt fornøyd med at de ikke har måttet behandle en eneste pasient for solbrenthet.
– Det betyr vel at folk tar forholdsregler og smører seg inn med solkrem, sier han.
Røde Kors har i påsken 1.900 mannskaper i særlig beredskap fordelt på 170 vaktsteder over hele landet.
I fjor påske behandlet Røde Kors Hjelpekorps 732 skader, og 425 medlemmer av hjelpekorpsene deltok i 47 aksjoner. 64 ble meldt savnet, alle ble funnet i live.

Rolig
Norsk Folkehjelps mannskaper melder om en rolig dag, der vaktstasjonene i Sør-Norge uten unntak rapporterer om flott vær.
– I dag har vi ikke registrert noen skader av alvorlig art, det eneste oppdraget som kan nevnes, er assistanse ved slukking av lyngbrann på Songesand, nesten innerst i Lysefjorden i Rogaland, sier informasjonsansvarlig Eivind Tungland ved Norsk Folkehjelps Opplysningssentral i Tromsø.

Skredfare
Folkehjelpen har vært ute og undersøkt snøskredfaren i fjellene i Troms.
– Der vi har undersøkt, er snøen preget av at nedbøren det siste døgnet stort sett har kommet i form av regn, sier beredskapsansvarlig i Norsk Folkehjelp Sanitet, Erlend Aarsæther.
Han kan fortelle at rundt Tromsø består snødekket stort sett av svært våt snø helt opp til 4-500 meter over havet.
– De testene vi har gjort, viser at snødekket stedvis tåler stor belastning uten at det skjer noen utglidning, men vi ser samtidig spor etter mange spontant utløste skred de siste dagene, sier Aarsæther, som minner om at det er varslet til dels stor skredfare i deler av Nord-Norge. (©NTB)