Styret for selskapet har vedtatt en trinnvis utbygging over to år som vil gi to nye ekspressheiser. I nye nedfarter vil folk på ski og brett få tilgang til et ca 15 kvadratkilometer stort skiområde, forteller bt.no. Dersom en legger til en halvtime til med gange, er arealet det dobbelte av dette. Dette gjør området til landets største skiområde, mener skisenteret.

Første byggetrinn omfatter en 1350 meter lang ekspresstolheis som vil koste rundt 38 millioner kroner. I tilknytning til heistraseen vil det vil bli klargjort 38 nye hyttetomter. Et nytt skitrekk, to skibruer og flytting av en heis inngår også i prosjektet. Byggetrinn to vil gi enda en ny ekspressheis i snøsikkert lende og i le for sørvesten. Heisen har en høydeforskjell på 530 meter og skrå lengde på rundt 2000 meter.
 
Åpning 23. november
 
- Vi har fått priser for første byggetrinn, og er i ferd med å byggemelde det slik at vi kan gå i gang til sommeren, sier Oddvar Bratteteig, Røldal Skisenters daglige leder, til avisa. Etter dette kommer det andre byggetrinnet.
 
Skisesongen i Røldal strekker seg vanligvis frå månedsskiftet november/desember til den andre helga i mai. Nå ligger ifølge bt.no en liten halvmeter med snø i området. Skisenteret har supplert natursnøen med hvitt frå snøkanonene. Planlagt åpning av alpinanlegget er 23. november eller før, hvis snøforholdene tilsier det.
 
I dag er alle løypene i Røldal skisenter plassert over tregrensa, men den planlagte utbygginga vil åpne for dypere nedfarter.- Vi ønsker å komme oss ned i lunere områder under tregrensa når det er dårlig vær, sier Bratteteig.
 
Sju kilometer nedfart
 
Med byggesteg to vil Røldal tilby nedfarter på over sju kilometer og med opptil 815 meter i høydeforskjell. En ny heis vil kunne ta folk til toppen av den 1374 meter høye Elvershei.
 
Skisenteret har brukt 50 millioner kroner på oppgraderingar de siste sesongane, og samlet er det investert milliardar i leiligheter og overnattingstilbud i Røldal og området rundt, sier Bratteteig til bt.no.
 
Gjestene kommer i hovedsak fra Haugesund, Stavanger og Bergen. Fra Bergen og Stavanger er kjøretida rundt tre timer.