Og det blir ikke med det. Markedskoordinator Trond-Arve Nikolaisen holder det for sannsynlig at Røroshytta kommer til å sette opp nærmere førti enheter dette året. - Etterspørselen etter denne typen laftede hytter er rett og lett formidabel, sier Nikolaisen til Hytteavisen. Saltdalshytta deltar i disse dager på Hyttelivmessen på Hellerud.

Unik lafteknute gjør susen

- Er det den unike lafteknuten som gjør susen? - Ja, et er ingen tvil om at lafteknuten er noe folk har fått med seg. Hjørner har til alle tider vært en utfordring med laftehytter. Men denne utfordringen har jo Røroshytta løst. Dessuten er folk opptatt av den generelle tettheten og gjennomførte stilen man får ved å bygge med maskinlaft. Trøndelag har av naturlige grunner lenge vært primærmarkedet for Røroshytta. Men en aldri så liten milepæl er det nå at Røroshytta setter opp et 150 kvadratmeter stort laftet bygg på Hafjell. - Dette har en slags symbolverdi for oss. Vi satset jo for to og en halv måned siden med et salgskontor på Lillehammer, og vi ser nå klart effekten av dette, sier Nikolaisen. Daglig leder ved kontoret i Gudbrandsdalen, Jo Roger Bergheim, kan allerede notere seg for sju solgte enheter.

Slutt med selvbyggere

- Hvordan ser 2013 ut til å bli? - Samlet sett ligger vi an til å nå prognosen vår på rundt 350 bygg. Vi når neppe toppåret vårt i 2011, men vi ser på den annen side at omsetningen øker. Det er flere som ønsker totalløsninger, innflyttingsklar hytte. Selvbyggerne er på vei ut, og de som ønsker å gjøre noe selv på hytta skal i det minste ha den levert med alt utvendig satt opp, forteller markedskoordinator Trond-Arve Nikolaisen.