Dette er eiendommen «Humlesekken» som ligger mellom Grepan og Verdens Ende. Hytta er Tjømes eldste og legges nå ut for salg for 15 millioner kroner. Alle Foto: Terje Wilhelmsen

«Humlesekken» ligger i en kløft i svaberget mellom Grepan og Verdens Ende med utsikt rett til havs. På den spesielle eiendommen ble det registrert bebyggelse så tidlig som på begynnelsen av 1800-tallet. Den gang som bolighus. Fra begynnelsen av 1900-tallet er eiendommen blitt brukt som hytte.

Fredet

«Humlesekken» er en eiendom på 7,5 mål. Steinbygningen på stedet er fredet. Det er eiendomsmegler Tore Solberg i Fritid Z-eiendom som har oppdraget med å selge idyllen helt syd på Tjøme. Prisantydning er satt til 15 millioner kroner. Dette er ikke noe prisrekord, men Solberg legger ikke skjul på at det her dreier seg om en helt spesiell eiendom.

- Samtidig som den ligger i strandkanten og er eksponert mot havet, har den også svært gode havneforhold. Verdt å merke seg er at den kjente norske maleren Jean Heiberg har hatt atelier på denne eiendommen. Her malte han flere av sine mest kjente bilder, sier Solberg.

Tore Solberg opplyser at det akkurat nå er stor interesse fra folk som ønsker å kjøpe hytte ved sjøen.

- Vi har hatt endel visninger. Noen salg er det også blitt. Men det er for tidlig å si noe om årets sesong blir en rekordsesong når det gjelder omsetning av hytter ved sjøen. Det er først når det er gått noen uker og markedet får satt seg vi kan trekke slutninger. Det er mange potensielle kjøpere som avventer og ser hva som kommer ut i markedet, sier Tore Solberg til Tønsbergs Blad.

Mange hytter

Det er forholdsvis mange hytter til salgs langs Vestfold-kysten akkurat nå, og antallet er stadig økende. På finn.no var det før helgen 127 hytter som var lagt ut for salg. De fleste av disse ligger i de store hyttekommunene Tjøme (24), Larvik (39) og Sandefjord (22).

Når det gjelder pris, kan man trygt si at det koster å kjøpe hytte med strandlinje og brygge langs Vestfold-kysten. Det er priser opp mot 20 millioner kroner. Det gjelder for en hytte som ligger på Gon i Larvik. Den dyreste hytta på Tjøme er «Humlesekken» med en prisantydning på 15 milioner.

På Tjøme kan man også få rimelige hytter. Den billigste er prissatt til 1.490.000 millioner. Den ligger langs Dalsveien.