Ikke nok med det, hytteeierens egne saksomkostninger skal være enda høyere enn Mjøsen Skog BAs. Og, hvis han har rett, kan verdiforringelsen fordi trærne nå er borte, i verste fall være så høy som 950.000 kroner.

Kunne vært løst i minnelighet

Mjøsen Skog, som hadde gjort feilen, tilbød både å plante og å gi erstatning, men da hytteeieren krevde nesten en million kroner for «minimum 12 trær», låste saken seg.

Ifølge avisa ble det etter hvert klart at det dreide seg om bare tre trær. Da reduserte han kravet, men bare ned til 650.000 kroner.

Grunnen til at retten konkluderte med at hytteeieren måtte betale motpartens saksomkostninger, var at det skyhøye erstatningskravet gjorde at det ikke var mulig å komme til en minnelig ordning.

GPS-bom

Grunnen til hele konflikten var at Hafjelltoppen Velforening bestemte å fjerne seksti hundre år gamle grantrær på et fellesområde mellom hyttefeltet og Hundersetervegen, og at Mjøsen Skog ble hyret til å utføre hogsten.

Fordi det var snø og grensemerkene derfor ikke var synlige da fellingen ble utført, skjedde glippen. Tømmerhoggeren brukte GPS for å finne grensa. GPS-en viste litt feil, og derfor ble det hogd noen få trær som sto mellom en halv og to og en halv meter inne på eiendommen.