Tekst: Tom Brodin, bilde hentet fra finn.no

Når en leilighet i Havna Skjærgårdpark, som hadde en nypris på 6.120.000 kroner i 2009, nå legges ut for 3.500.000 på finn,no, forteller dette med all tydelighet at markedet ikke har respondert som forventet.

Romslig og lyst

Annonsen forteller om en fantastisk beliggende endeleilighet over to plan med panoramautsikt over sjøen og direkte adkomst til brygga, hvor du bor nesten i vannkanten.

Leiligheten har en lys og moderne standard med pene og tidsriktige materialvalg. Romslig stue med god takhøyde, store vindusflater og utgang til balkong på cirka. 10,5 kvadratmeter.

God plass til sofagruppe og spisebord. Åpen kjøkkenløsning med lekker innredning, integrerte hvitevarer og mye skap- og benkeplass. Tre romslige og lyse soverom. To delikate flislagte bad, hvorav ett har dusj og ett har badekar og opplegg for vaskemaskin. I tillegg er det separat toalett. 

Kan ikke møblere fritt

Seksjonen er ferdig innredet med alle møbler, hvitevarer, gardiner, sengetøy, pyntegjenstander, skap med mer. Alt har til sammen en verdi på cirka 300.000 kroner. Seksjonen er utstyrt med to flatskjermer, samt musikkanlegg av god standard, bredbånd og trådløst nettverk.

Leilighetene skal inngå i et helhetlig preg, og kjøper kan derfor ikke gjøre individuelle tilpasninger.

Nye hytter i strandkanten

Siden hytter i strandkanten er et knapphetsgode, eller i alle fall var det inntil ganske nylig, var salg- og tilbakeleiekonseptet en fin måte for flere å få sitt eget sted ved sjøen.

Næringsdrivende kunne bygge leiligheter, som på et vis var hytter. Men betingelsen for at det skal være næring, er tilbakeleie deler av året.

Noen av reglene:

Seksjonseier er  forpliktet til å stille sin seksjon til disposisjon for utleie og drift i fellesskap som hotell. 

Eier har rett til selv å benytte seksjonen for følgende perioder:

Eier har rett til å bruke seksjonen i sommerperioden, det vil si perioden fra og med 20. juni til og med 20. august hvert år. -

I påskeuken. dvs fra og med lørdag før Palmesøndag til og med annen påskedag.

I høstferien. dvs. normalt uke 39 eller 40.

Dersom seksjonen ikke er leid ut kan eier selv disponere seksjonen.

Man kan fritt leie ut enheten via hotellet i egenbruksperioden. 50% av inntektene tilfaller i denne perioden eier.

Ønsker man bruk utover egen bruksperiode kan dette reserveres fritt for helgebruk hver onsdag klokken 16 dersom leiligheten ikke er utleid. Av hotellets inntekter tilfaller 40% eier, og av dette settes 5% av til vedlikehold.

Rekkehuset er regulert til kombinert fritid og næringsdrift. Rekkehuset ligger under Havna hotell sin utleie. Dette vil si at det er utleieklausul gjennom Havna hotell fra 20. august til 20. juni, ekskl. høstferien og påskeferien.

Slipper vedlikeholdet

At eierne slipper å tenke på vedlikehold, burde være et pre for konseptet, men altså ikke nok til at det er blitt noen stor suksess.

Kjempebillig på Havna

Du kan få andelshytter veldig, veldig billig på det samme stedet.