Bildet over: Nordmenn har to lidenskaper når det kommer til fritidssysler: Hytte og båt. Neste vår blir møtestedet for begge grupper utvilsomt Norges Varemesse på Lillestrøm, hvor Sjøen for alle 2012 og HYTTE2012 arrangeres parallelt. Foto: Atle Knutsen, Båtmagasinet.

Helgen før påske arrangeres den attraktive Sjøen for alle og populære HYTTE2012 parallelt for første gang, forteller arrangørene i en pressemelding.

- Dette blir en messebegivenhet uten sidestykke, utbryter Tore Bjørnstad som står i spissen for HYTTE2012. Titusener besøkte årets messe på Lillestrøm i april, og Sjøen for alle hadde tidligere i år over 35.000 publikummere. Sammen blir disse messene en publikumsmagnet, tror hyttegeneralen.

Daglig leder i NORBOAT, Erlend Prytz, er ikke mindre begeistret. Han mener samarbeidet forsterker og kompletterer den tradisjonsrike og svært populære Sjøen for alle.

Les også: Fornøyd med messebesøket

DSC_0271
Tore Bjørnstad arrangerte i år Hytte2011 på Lillestrøm.

Ingen frykt for konkurranse

- Mange båteiere har hytte, og hytteeiere flest har også båtinteresse. Våre to messer vil med andre ord bli en fortreffelig kombinasjon. Her ligger det også til rette for gode synergier. Jeg tenker blant annet på aktivitetstilbud og felles markedsføring, sier Prytz.

- Mange messebesøkende er i investeringsmodus når de går på messer og teller på knappene – hytte eller båt. Kan det være uheldig å trekke konkurrenten inn i nabohallene?

- Slett ikke! Vi hadde 450 båter fra over 200 utstillere på vårens Sjøen for alle. Her står konkurrentene side om side og slåss om kundene. Her er så menn ingen redd for konkurranse, slår Prytz fast.

Sjøen for alle for 50. gang

Tore Bjørnstad, som i år arrangerte HYTTE2011, er av samme oppfatning.

– Hvis alle som har tanker om investeringer kan få alternativene servert på ett sted, tror jeg de er kjempefornøyd. Konkurranse trigger utstillerne og utfordrer oss som messearrangører til å gjøre vårt ytterste for publikum. Denne parallellmessen tipper jeg vil overgå det meste som er arrangert av messer her til lands.

Bransjesammenslutningen NORBOAT arrangerer Sjøen for alle for 50. gang til våren. Messen er bransjens fremste markedsplass og har en grunnfestet posisjon i båtinteresserte nordmenns bevissthet.

- Båt er et familieanliggende. Den gir folk i alle aldre en rekke muligheter for varierte naturopplevelser, som også hyttelivet gjør, sier Prytz.

Les også: To hyttemesser denne våren

Viktige bedrifter

Prytz og Bjørnstad understreker at begge publikumsmessene representerer viktige bedrifter i lokalsamfunn landet rundt.

– Båtindustrien sysselsatte før finanskrisen rundt 20.000 personer over hele landet. Her snakker vi om viktige fastlandsarbeidsplasser, sier NORBOAT-sjefen.

Bjørnstad legger til at hyttelivsnæringen om mulig er enda mer desentralisert.

- Messene er også et bidrag til å vise allmennheten hvilken verdiskapning som finner sted i båt- og hyttenæringen, sier de to.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE