Helgeland Marinasystemer og Helgelandshytta har nettopp sjøsatt sin første flytende hytte med komplett innredning og egen bryggeplass til under en million kroner, forteller Rana Blad. 

90 kvm

Foto: Helgelandshytta

Hytta er på 25 kvadratmeter og er bygget på en 90 kvadratmeter stor brygge av betong. Hyttene kan enten slepes på plass, eller utstyres med egen motor.

Daglig leder Pål Einmo i Helgelandshytta sier til RB at man i utgangspunktet sikter mot privatmarkedet med dette konseptet, men at det lett også kan tilpasses næringsmarkedet. Det var Helgeland Marinasystemer som tok initiativet til et samarbeid om flytende hytter. 

Nllutslippshytte

Hyttene skal være innflyttingsklare ved levering - om så er med oppredde senger og bestikk i skuffene. At de er utslippsfrie er også en viktig del av ideen.

– Det er egne tanker for vann og slam, og i tillegg finnes det løsninger for oppsamling av regnvann. For strøm er det solcellepaneler eller aggregater man kan installere, så om bord vil man ha alle de fasilitetene man ønsker, sier Einmo til Rana Blad.