- 7.000 hytte- og huseiere abonnererer i dag på styrings- og overvåkingstjenestene ”hyttami.no” og ”husetmitt.no”  Med nye eiere skal antallet abonnenter fordobles hvert år, sier administrerende direktør Rune Bjerke i Plasus Technologies til Adresseavisen.
DEFA Group har 60 år lange tradisjoner med varmeapparater og sikkerhetsløsninger for biler, båter og motorsykler. Nå er de på vei inn i hyttevarmen sammen med Plasus, som i løpet av sin syv år lange levetid kun har konsentrert seg om hytte og bolig. Nå ser Plasus og DEFA for seg utvikling av nye podukter basert på teknologi fra begge selskaper.
- Plasus vil bestå som eget selskap i Trondheim, selv om varemerket DEFA heretter kommer til å bli sterkere profilert, understreker Erik Hagen i Plasus-partner Viking Venture til Adresseavisen.
Passer godt inn
- Enøk, økonomi, sikkerhet og komfort er områder som vil vokse kraftig i årene fremover. Plasus passer godt inn i DEFA Security-strategien, sier konsernsjef Didrik Eidsvig i DEFA Group til Adresseavisen.
Eierskiftet i Plasus skjer samme år som selskapet for første gang i sin syv år lange historie venter overskudd i regnskapet. Selskapet har vokst spesielt kraftig etter at Viking Venture gikk inn på eiersiden i 2003. Fra 2005 til 2006 steg omsetningen i firmaet med 60 prosent til 6.5 millioner kroner, og ved salget satt Viking Venture med cirka 60 prosent av Plasus-aksjene.
- At vi nå selger oss ut og får en ny industriell eier er helt etter oppskriften. Vår rolle er å bidra til å løfte bedrifter opp på et visst nivå og så la andre overta, sier Erik Hagen i Viking Venture til Adresseavisen.
Flere varmeanlegg
- Det er over 400.000 hytter i Norge. Idag har mindre enn ti prosent av dem installert internett- eller mobiltelefonstyrt varmeregulering eller varmeanlegg. Så vi har mye å gå på, sier Rune Bjerke i Plasus, firmaet som framover tenker lignende løsninger for bil og båt som for hytter og hus.
Abonnementer og tjenester som kan styres via Internett er løsninger DEFA kan tenke seg å overføre til sine produkter. Administrerende direktør Bjørn-Harald Skjevestad i DEFA Security tenker seg at hele pakker selges til en og samme person. Med utstyr både for hytta, bilen og båten.