Bildet over: I firmaet Sjusjøen utvikling har Åge Skinstad de siste årene vært med å kjøpe opp svært sentrale eiendommer som Sjusjøen Fjellstuer, Sjusjøen Høyfjellshotell (i bakgrunnen) og Fjellblikk. Foto: Gaute Freng

Mens utsalget av hytter har bremset etter byggestopp i fjellet har objektene til Sjusjøen Utvikling vært attraktive, skriver Ringsaker Blad.

- Vi har mer enn nok å drive med akkurat nå. Det er snakk om kapasitet og å ikke gape over for mye samtidig, mener Skinnstad. Etter at Sjusjøen utvikling har solgt ut 39 leiligheter på Fjellblikk og 45 av totalt 50 leiligheter på Sjusjøen Fjellstuer er det nå Sjusjøparken og hytter og leiligheter ved Storhotellet det jobbes med.

– Vi selger tomter i Sjusjøparken slik det opprinnelig ble planlagt. Totalt finnes det 24 tomter der. Noen ble solgt før vi kom inn i bildet, og noen har vi solgt nå. I tillegg er det regulert for flere leilighetsbygg nedenfor hotellet i tillegg til det ene som allerede er bygd der. De gjenværende tomtene i Sjusjøparken selges for mellom 650 000 – 900 000 kroner. Litt avhengig av hvor mye grunnmur og bygg som er ferdigstilt på tomtene påbegynt av Brøttum Almenning i sin tid.

- Vi vil jobbe for å selge ut det som er påbegynt. og så skal området pusses opp. Dette er et attraktivt område på Sjusjøen og vi vil bidra med å utvikle det i den sammenheng.

Sjusjoen_Ringsaker_Blad_640x264
Sjusjøen utvikling selger nå ut og ferdigstiller Sjusjøparken. Tomta foran er det Hilde Gjermundshaug Pedersen som har sikret seg.

Selger for millioner

Det er liten tvil om at det finnes bra marked for leiligheter på Sjusjøen. Ifølge Skinnstad er idealet en leilighet på om lag 65 kvadratmeter til snaut to millioner kroner.

- Det er en type som vi har solgt mye av, men vi har også hatt leiligheter til andre behov, forteller han. Rundt regnet skal derfor Sjusjøen utvikling ha solgt leiligheter for om lag 200 millioner de siste årene.

- Om vi har tjent mye? Vi har hvertfall investert mye på Sjusjøen. Foreløpig har det gått tilbake i nye prosjekter, men det er klart at vi har ønske å å tjene penger, svarer Skinstad uten å gå i detaljer.

Først og fremst en utbygger

Skinstad, som selv har hytte på Sjusjøen, mener at han har vært med på å utvikle fjellet slik firmanavnet tilsier. Noen har kritisert dem for ikke å bidra, men skumme fløten.

- Det stemmer ikke. Det er riktig at vi er en utbygger. Det er det behov for på Sjusjøen. Gjennom det vi bygger opp skaper vi inntekter som kommer fjellet til gode. Det tror jeg både grunneiere og kommunen forstår og er glad for. Kritikken om de har bidratt til en negativ utvikling på Sjusjøen med stadig færre varme senger slår han også tilbake mot.

- Vi har aldri kjøpt hoteller på Sjusjøen i ordinær drift. Det har vært hoteller som er i ferd med å avvikles eller som er gått konkurs. Samtidig er det slik at det aldri har vært flere sengeplasser på Sjusjøen enn det er akkurat nå. Det skjer i en tid hvor markedet ønsker sjølhushold. Det har vi bidratt med, slår Skinstad fast.