Bildet over: 140 mål kommunal grunn på Langøya ut mot Glufsa skal legges ut for salg. I bakgrunnen Enhuskilen. Innfelt Eva Sandbæk.

 

– Vi bygges helt ned, sier Eva Sandbæk i Kråkerøy lokalsamfunnsutvalg. Men til tross for motstand ble hyttebygging på Langøya banket gjennom i bystyret før helgen.

Tidligere i høst uttalte Ulf Trenum (V), leder Teknisk utvalg at kommunen kunne få 100 millioner kroner for de 190 dekarene med hyttetomter som nå skal legges ut for salg på Langøya og Slevikfjellet. Pengene vil komme godt med i en slunken kommunekasse. Beboerne i området frykter på sin side for økt trafikk på trange veier og at de mister et kjært friluftsområde, skriver Fredriksstad Blad.

UlfTrendum_FB_400x195
Ulf Trenum(V) leder Teknisk utvalg i Fredrikstad kommune.

- Voldsomt belastet

- Vi føler oss overkjørt, sier Eva Sandbæk. Hun bor tett inntil eksisterende hyttefelt på Langøya. Hun mener Langøya er hardt utbygd de siste årene uten at trafikkforholdene er lagt til rette.

- Vi er voldsomt belastet som det er i dag og jeg synes det er merkelig at de ønsker dette. Sandbæk synes hele vedtaket er lite gjennomtenkt.

- Hyttene som ligger der i dag er gamle arbeiderhytter. Hvordan har man tenkt å komme seg til tomtene? Skal det bygges ut veier? Alt virker så tilfeldig, det er ingen helhet.

Kart_Slevik
Her ligger det omstridte området.

Blir rasert

Sandbæk har flere eksempler på utbyggere som har rasert områder. Blant annet er en fotballbane ødelagt. Skog er kappet ved Biobe uten at byggingen er i gang.

- Ting blir ikke satt i stand igjen. Det må hvile et ansvar på utbygger, slik at ikke tilfeldige utbyggere får gripe enhver mulighet til å tjene penger.

Da de nye feltene i Langøyåsen ble godkjent, ytret lokalsamfunnsutvalget et ønske om en ny vei mot Enhusveien. Det lot seg ikke gjøre, var svaret de fikk.

- Men å bygge innen 100 metersonen på Tankodden, er mulig, sukker hun.

- Et sykehjem

Entusiasmen over prosjektet er langt større hos enkelte politikere.

- Tenk deg hva kommunen kan få inn ved å selge disse� �a, sier Ulf Trenum (V), leder Teknisk utvalg.

- Får du en halv million kroner for hver av diss e tomtene, blir jo det 100 millioner kroner. Det er et sykehjem, det.

Det var det borgerlige flertallet (Frp, H, V og KrF) som i forrige uke trakk frem forslaget da Teknisk utvalg skulle diskutere salg av kommunale eiendommer.

Ifølge Trenum består de 130 dekarene tomt på Langøya og 60 dekarene på Slevikfjellet av mark som for lengst er regulert til hyttebygging.

Gamle planer

– Dette er gamle reguleringsvedtak gjort i de gamle kommunene. Områdene er dessuten innenfor kystsoneplanen, sier Trenum.

Ifølge forslaget bør kommunen opparbeide infrastruktur med tanke på å få høyest mulig pris. Flertallet mener blant annet at rådmannen bør undersøke muligheten for alternative, lokale energikilder som solfangst, varmepumpe og energi fra kunstisbane (!).

Anmodningen om å sette i gang hyttetomtprosessen ble vedtatt mot stemmene fra Arbeiderpartiet.

 

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE