- Vi har ikke lyst, men innser likevel at det er det beste, forteller Jan Willy Kleven til TA. 

Utfordringer med deling 

Med tre barnebarn som har tilbrakt somrene med krabbefiske og bading på holmen, har stedet vært et sommerparadis uten like for hele familien.  Men med tanke på potensielle konflikter i framtida, vil de ta grep nå som de er gode venner - og derved sørge for at det forblir slik.

Etter hvert som familien har vokst med barn og barnebarn, har det nemlig blitt stadig vanskeligere å dele på hytta som ligger på Store Saltskjærholmen. 

- Vi selger før det går galt, sier Jan Willy til avisa og understreker viktigheten av å bevare gode relasjoner.

En arv av minner og kunst

Holmen ligger idyllisk til i Arøysundet med utsikt mot Jomfruland og Larvik. Anne-Margrethes far, Johannes Nielsen, kjøpte stedet fra sine brødre og tilbrakte mange somre som maler og kunstner der. Hans kunstverk, som har vært utstilt på Jomfruland 19 sommere på rad, pryder fortsatt veggene i den vesle hytta. 

Stedet har også vært arena for mange og store sosiale sammenkomster.

Et verdifullt sted på markedet

Store Saltskjærholmen, som er 15 mål stor, skal ikke ut i markedet før neste sommer. Eiendomsmegler Ronny Jørstad hos Aktiv i Kragerø forteller til TA at stedet ligger i det øvre prissjiktet, nærmere 30 millioner kroner. 

Inntil da vil familien dyrke sine minner på holmen, der de har hatt utallige sommerfester, fisket makrell, og kost seg med kortreist lykke fra hav og egen hage.