- Dette er planer vi har gått svanger med i lengre tid, sier de to driverne i Hyttemessen. Gjennom våre publikumsundersøkelser ser vi at messen på Hellerudsletta i særlig grad trekker publikum fra Oslo og Akershus samt innlandsfylkene. Når vi til høsten setter Hyttemessen opp i Runarhallen i Sandefjord 9.-11. november, er det med forventning om at vi kan nå et interessert publikum særlig fra Buskerud, Vestfold og Telemark, forteller messearrangørene.

Vestfold - Norges tredje største ”by”

- Men hvorfor Sandefjord?

- Vestfold er et lite fylke, men svært folketett. Ja, om Vestfold kan man godt si at fylket er Norges tredje største ”by”. Med nesten 250.000 innbyggere kommer Vestfold rett etter Bergen. Folketette Grenland og det store hyttefylket Telemark ligger vegg i vegg. Og Drammensregionen ligger bare en trekvarters biltur unna, sier Bjørnstad.

Høy interaktivitet mellom fylkene

Per Levik mener det er på høy tid at det blir arrangert hyttemesser i denne regionen, som har noen av landets mest attraktive hytteområder.

- Hytter på Vestfold-kysten er blant de mest etterspurte. Mange nettopp fra innlandsfylkene drar hit når de skal nyte sjø og sommerlig badeliv, hvis de da ikke har hytter i egen skjærgård. De er det mange av ikke minst i Telemarks skjærgård. Når vestfoldingen skal til fjells, finner han og hun lite å glede seg over i nærområdet. Da går turen til Telemark eller Buskerud. På dette området er det en interessant interaktivitet mellom de tre fylkene, mener Levik.

Har savnet satsing i Bergen

Våren 2019 kommer Hyttemessen endelig til Bergen og Grieghallen. Arrangementet er lagt til dagene 8.-10. mars, altså en vårmesse på linje med hovedmessen på Hellerudsletta utenfor Oslo.

- Utstillere vi har snakket med mener det er på høy tid at Hyttemessen satser i Bergen, fortsetter Levik. I Bergens-regionen er interessen for hytter og hytteliv minst like stor som ellers i landet. Vi gleder oss til å regissere en bredt anlagt messe i Grieghallen. Her vil bergenspublikumet blant annet få møte noen av landets fremste hytteprodusenter, tomtetilbydere fra de populære hyttedestinasjonene i Bergens nærområde, selgere av interiørartikler og tjenestetilbydere. 

Store hytteprodusenter på Vestlandet

Bjørnstad legger til at flere store hytteprodusenter har sitt hovedmarked nettopp på Vestlandet.

- De siste årene har disse ikke hatt noen ”drahjelp”, hvis jeg kan driste meg til å si det, gjennom hyttemesser. Selv om egen markedsføring på ulike plattformer er viktig, er det liten tvil om at en massemønstring som en hyttemesse, er en ekstra kraft når man skal nå ut til et stort publikum på kort tid, sier Bjørnstad.

Messesjefene understreker at begge de nye arrangementene vil bli promotert like bredt og heftig som messen på X Meeting Point.