Til neste vinter kan det hende at Trysil får nok et kirkebygg i fjellet i form av en iskatedral.

Det skriver Østlendingen.

– Kirken ønsker å være synlige og til stede der menneskene bruker sin tid. Reiselivet er i utvikling og det er en økende etterspørsel etter kirkelige tilbud blant turister. Vi er veldig fornøyd med at fjellpresten er på plass i Trysil og med Kirkestua, sa prost Sevat Lappegard under åpningen av Kirkestua.

Les også: 13,5 millioners hyttetun til salg

Les også: Dette er en fjellkirke

Turister vil ha seremonier

Fjellpreststillingen i Trysil er blitt til gjennom et spleiselag mellom Hamar bispedømmeråd og Skistar Trysil, og er foreløpig en tre års prosjektstilling.

I tillegg til å betjene fjellfolk og ansatte i Skistar fungerer fjellprest Sjur Atle Furali som sokneprest i Østby og Ljørdalen. Han har nå vært et halvt år i stillingen og stortrives i Trysil.

– Først og fremst fordi jeg kan kjøre på ski i arbeidstida, spøker han, men blir fort alvorlig igjen.

– De dagene jeg er i fjellet er det rett som det er folk tar kontakt for å prate. Jeg har også hatt flere forespørsler om vielser i fjellet, og skal ha den første i mars, opplyser fjellpresten.

Les også: Der ungene maser om hyttetur

Planlegger iskatedral

Kirkestua skal ikke brukes til seremonier. Disse skal foregå på egnede seremoniplasser rundt om i Trysilfjellet.

Fra Skistarleder Helge Bonden får vi vite at det planlegges å bygge en iskatedral i fjellet, kanskje allerede neste vinter. Helge Bonden er svært tilfreds med både fjellprest og kirkestue.

– Vi synes det fint å ha dette tilbudet til turister og hytteeiere. Det er en del etterspørsel etter kirkelige seremonier. Det er vi glad for at vi nå kan tilby dem. Vi har dessuten 800 sesongansatte i Trysilfjellet som er en hel menighet i seg selv. Fjellpresten deltar i de ansattes mandagsklubb og er allerede blitt et naturlig samlingspunkt, opplyser Bonden.

Besøk Hytteavisens facebookside