Dagens Næringsliv beskriver de tre øyene som et skatteparadis i Oslofjorden. Den gamle regelen kan ha ført til at selgere og kjøpere av eiendommer på disse holmene har tolket de gamle reglene til sin fordel i selvangivelsen. Hyttene ble i gamle dager nemlig betraktet som løsøre fordi de var nærmest verdiløse. Hyttene ble heller ikke tinglyst og følgelig ikke registrert i offentlige registre.

Annerledes er det i dag. Hyttene har millionverdi og oppgis ikke eiendom av dette slaget i selvangivelsen unndrar man formueskatt. Om verdien kalles hytte eller løsøre spiller ingen rolle, mener ligningsmyndighetene.
 
- Nå har disse hyttene en ganske høy verdi. Det er langvarige festekontrakter som gjør at de faller inn under de vanlige reglene for beskatning av eiendom, sier avdelingsdirektør i skatt øst, Inger-Berit Andersen til NRK Østlandssendingen.
 
Skatt Øst går nå eierforholdene etter i sømmene.  Hytteeiere som måtte ha unnlatt å oppgi verdien av hyttene sine og kanskje ha solgt uten å oppgi salget i selvangivelsen, kan ryke på en skattesmell.