SeNorge.no åpnet i fjor høst, og lar deg sveve høyt over klimakart over vårt lange land. Så kan du stupe inn mot nærbilder av snømengde, nedbør og temperatur akkurat der du bor.
Flere av kartene er som tidsmaskiner. Du kan reise bakover og se snøen som falt på julaften i forfjor. Du kan også se prognoser for hvor mye varmere vil det bli mot slutten av vårt århundre. Og hvor mye snø vil hytta på fjellet få? Eller hvor bør familiehytta ligge, hvis både barn og barnebarn skal få muligheten til å ha snø i vintrene som kommer?
Satellittdata tilbake til 1978 viser at isutbredelsen i Arktis har krympet med inntil 3,3% per tiår. På den nordlige halvkule har områder med tele i bakken vinterstid minket med 7% siden år 1900.
SeNorge.no er laget av meteorologer, hydrologer og andre forskere. På Forskningstorget i Oslo kan du møte disse fagfolkene og få forklart hvordan kartene virker. Vil du sjekke snøforholdene på ditt favorittsted i 2010? Eller kanskje du er mer interessert i fødselsdagen din, hva er normalen da? Eller kanksje du rett og slett vil sjekke ut snøen som falt i fjor?
Fredag 21. september kl. 0900-1600
Lørdag 22. september kl. 1000-1700
Universitetsplassen i Oslo, Polarteltet
Kontaktperson:
Forskningsdagene Sidsel Flock Bachmann, telefon: 97755566, e-post: sfb@forskningsradet.no