Konkursen bekreftes av styreleder i selskapet, Erling T. Skinnarland, skriver Varden.

– Vi har hatt to svake sesonger. Først hadde vi en dårlig påske, og så en dårlig sommer. Det var nok til at vi fikk problemer. Vi er i en bransje med små fortjenestemarginer. Nå var utgiftene større enn inntektene, og da måtte jeg som styreleder si stopp.

Lille julaften gikk han derfor til skifteretten og begjærte oppbud. Dermed er det slutt for dette selskapet.

Videre drift

Hvor store summer det er snakk om, er ennå ikke avklart. Bobestyrer er advokat Kristian Voie Danielsen med adresse i Moss.

– Selskapet har selv opplyst at de har en gjeld på 2,5 millioner, men det kan tenkes at det er enda mer, sier Voie Danielsen.

Aksjekapitalen er på 100.000 kroner, og alle aksjene er eid av Skinnarbu Eiendom A/S med adresse Rjukan.

– Men det er allerede et nytt selskap under stiftelse med sikte på å føre driften videre, forteller han. I jule- og nyttårshelga har driften gått som planlagt. Antall ansatte på hotellet varierer sterkt med sesongene.

– Totalt er det ca. åtte årsverk, forteller Skinnarland.

Les også: Stordalen satser på silkeføre

Vanskelige betingelser

Hotellet, som har 250 senger, ligger på tusen meters høyde ved riksvei 37 mellom Rauland og Rjukan. Hardangerviddasentret ligger vegg i vegg. Det er et gammelt familiedrevet hotell med 50 års tradisjoner. Men alle fellesarealene på hotellet er nybygd fra 1994. Hotellet har hatt et turbulent liv, men har de siste årene blant annet satset på et samarbeid med Turistforeningen og på overnatting for isklatrere.

– Rammebetingelsene vi har fra myndighetenes side for å drive en bedrift som Skinnarbu er veldig harde, sier Skinnarland.

Klikk her for å komme til Hytteavisens facebook-side