Stemningen har trolig aldri noen gang vært så ladet i den gamle fjellkirka som under årsmøtet, melder Gudbrandsdølen Dagningen. 

Bestrider hjemmel for avgift

Hytteeierne mener de to allmenningene som er grunneiere i området, ikke har juridisk hjemmel til å innføre en slik avgift. Dette er imidlertid bare ett av flere konfliktfylte temaer blant hytteeeiere på Sjusjøen. Men engasjementet rundt serviceavgiften var så stort at de andre temaene knapt ble berørt, skriver GD.

- Ikke betal

Velformann Jan Ove Holmen ga klar beskjed om at allmenningene nå må lære seg å samarbeide og lytte hyttefolket. Han oppfordret medlemmene til ikke å betale regningen på serviceavgiften før en annen fordelingsnøkkel er blitt diskutert. Noen slik diskusjon er imidlertid grunneierne ikke interessert i å ta.

Flere vil måtte betale dobbelt

Allmenningenes argument for avgifter er blant annet at pengene skal brukes til å lage bedre veier og gi tilskudd til løypekjøringen. Imidlertid betaler mange allerede ”løypekontingent” gjennom skiforeningen. For mange vil det altså være snakk om dobbelt tilskudd til løpekjøring, noe velformann Holmen mente kunne bety slutten for Sjusjøen og omegn skiforening et bedre miljø for hyttefolket.