Bildet over: Arnfinn Sørhaug foran et sjeldent objekt på Skrim. Den detaljrike laftehytta har en prisantydning på 3,75 millioner kroner.

- Et fantastisk trøkk, oppsummerer hyttespesialisten i Eiendomsmegler1 Fritid. I tillegg til de 22 tomtene og hyttene som allerede er solgt, ligger fire-fem objekter klare for salg i disse dager. Samtidig nærmer Arnfinn Sørhaug seg et tresifret antall turer fra kontoret i Sandefjord til Skrimfjellene. Dagsrekorden er tre kjørerturer fra Sandefjord til Skrim. Er det visning, så er det visning.

Kart_Skrim
Det populære fjellområdet Skrim ligger like syd for Kongsberg, og i kort kjøreavstand ikke minst fra byene i Vestfold.

Høy kvalitet

Vi er med hyttemegleren for å forhåndsinspisere et objekt Sørhaug har store forhåpninger til. Mesterlaft-hytta med byggeår 2008 ligger i det aller øverste prissjiktet i området, men samtidig oser det kvalitet av den snaut 150 kvadratmeter store hytta ved Omholtseterknatten. Tomta er flott opparbeidet med gress, skifer og naturstein, det er er vei, vann og kloakk, og selve bygget er oppført i massiv laft. Innendørs er også detaljene godt ivaretatt. Inntrykket er massivt.

- Selgeren har kjøpt nabotomta for å få enda finere utsikt, forklarer Sørhaug, som ikke har et slikt objekt å selge hver dag. Eiendommen ligger et par steinkast fra grensen til naturreservatet med utsikt til 872 meter høye Styggemann, rett ved turløyper og fiskevann.

Sorhaug_Skrim02_450x299
Oppussingsobjekt ved veien opp til Omholt-parkeringen. Prisantydning 690.000 kroner

690.000 kroner

De er nærmere snittet de to andre eiendommene Sørhaug besøker mens Hytteavisen er med. Et oppussingsobjekt på festetomt på veien opp til parkeringen ved Omholt er priset til 690.000 kroner. Noen steinkast lenger opp, like bak Røde Kors-hytta på Omholt, ligger et annet objekt, nylig påbygget og pusset opp. Prisen er 1.310.000 kroner.

- Prisene på Skrim starter under millionen, og det dyreste solgte objektet har passert fire millioner. Normalt er hytter fra 1,5 til 2 millioner kroner de mest lettsolgte, forteller Sørhaug til Hytteavisen. Kundene hans vil gjerne ha det lettstelt, og mange soverom er ønskelig. Hytta er et avslapningssted der man tar med venner og familie.

Sorhaug_Skrim03_450x299
Hytte rett bak Røde kors-hytta på Omholt. Prisantydning 1.310.000 kroner.

Brukes hele året

Mens Skrim i årevis har vært nærmest forbeholdt vestfoldinger, dukker det stadig opp nye hytteeiere med andre adresser. Oslo, Østfold, Danmark og Tyskland er representert på Sørhaugs kjøperliste i år. Likevel er det kjøreavstanden særlig fra Vestfold-byene som gjør Skrim ekstra populært.

- Skrim er et utpreget helårssted. Her kan man gå turer i sommerhalvåret, fiske, jakte, sykle, plukke bær og bade i sjøene. I vinterhalvåret er det flotte løypenett og supre skimuligheter, forteller hyttemegleren. Og mange bruker hytta mye. Vi besøkte Skrim midt i uka, men registrerte aktivitet ved påfallende mange hytter.

På Finn.no dukker det opp åtte fritidseiendommer når man søker på Skrim. Prisene begynner på 290.000 kroner og strekker seg opp mot 2 millioner.

 

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE