Overnattingsturer i ferieparadiset Tjøme med kort vei til badestrender, fredfulle skogsstier og all verdens naturopplevelser, kan bli en realitet også for deg som ikke har en altfor fet lommebok.

Les også: Du kan tjene gode penger på hytta di

Tidsreise

På Brøtsøs østside ligger Holme Gård. Bestiller du overnatting her, får du en reise tilbake i tid med på kjøpet. På hytta Stabburet er det flust med nostalgiske minner i alle kriker og kroker. Gamle melkemugger, botaniske plansjer på veggen og Det Nye fra 1963 på nattbordet gjør dette til et annerledes overnattingssted.

– Stabburet er for spesielt interesserte, sier Vicky Aasmundsen og peker oppunder taket. De gamle spikrene som i sin tid ble smidd på gården, står fortsatt i takbjelkene.

– De ble brukt til å henge skinker til tørk på, forteller Vicky.

Sammen med sin mann, Rune Aasmundsen, driver hun overnattingsstedet Holme gård.

Les også: Hytte på hjul eller campingvogn?

Gå på skattejakt

Markjordbærene blomstrer langs grusveiene og lerkene flyr høyt over trekronene. Her kan du nyte frokosten under et almetre fra 1840 etter å ha sovet oppå en gammel kornbinge.

– De som vil gå på skattejakt her, finner mye rart, sier Vicky Aasmundsen.

Kjøkkenet er som et utstillingsvindu for en fordums tid. Vicky har tatt vare på mye gammelt fra gården, ting som i dag er ettertraktede retroobjekter. Her står emaljegryter fra Cathrineholm side om side med snurrepiperier så langt øyet rekker.

– Kjøkkenet er jo nesten som et museum?

– Ja, det blir litt sånn. Vi har lagt stor vekt på å ta vare på gamle ting og gammel historie fra stabburet fra 1870. Men som sagt, man må være interessert i hvordan livet var her ute i gamle dager for virkelig å trives. Det har hendt at folk har snudd i døra og dratt igjen.

Les også: Her er Telemarks billigste hytte

Skogens ro

Tjøme har flere spennende og rimelige utleiehytter. Verdens Ende camping ligger et steinkast fra hovedveien, stille og tilbaketrukket en kjapp spasertur fra svabergene på Verdens Ende. Dette er en fredfull plett hvor man kan nyte skogens ro og fuglesang. Den rimeligste av campinghyttene Frits Maslø Hansen leier ut, koster 600 kroner i døgnet. Mens mange utleiere opererer med en lavsesongpris og en høyere pris midt i ferien, har Verdens Ende camping fast pris på hyttene.

– Vi kan også gi rabatt utenom hovedsesongen, sier Maslø Hansen.

Pågangen på hyttene hans er ikke stor, forteller han, så om du bestiller i god tid, er sjansene for å finne noe ledig store.

Sandøsund på Hvasser frister mange byfolk utover til bading, krabbefisking og late dager. Også her kan du finne rimelig overnatting og det attpåtil i den vakre hagen til det gamle Fjeldhøi pensjonat, nå Hvasser motell. Herfra har du kort avstand til Lilleskagen, Fynsletta og Sydstranda.

– Dette er et fredelig sted, fint for ungene, sier Jan Schøning-Olsen som i sin tid drev pensjonatet som familien har hatt i tre generasjoner.

Les også: Halv båthus til (nesten) hel million

Nå har sønnen Sigvart og svigerdatter Sibylle Thomas overtatt driften.

– Den rimeligste hytta vår koster 800 kroner i lavsesongen, sier Sibylle Thomas og åpner døren inn til sommerstuen med hvitmalte vegger, furumøbler og to sovealkover med køyesenger. Her kan fire personer overnatte og hytta har både kjøkken og bad.

– Det er mange som vil oppleve Hvasser om sommeren. Det er langgrunt på alle strendene så her er det barnevennlig på alle måter, sier Thomas.

– Hva er det beste med dette stedet?

– At det ligger på Hvasser, kommer det kjapt fra Jan Schøning-Olsen.

Besøk Hytteavisens facebookside