Klokkedesign og arkitektur har mange fellesnevnere, men det er ikke alltid de ligger i dagen. Det handler om detaljer, materialvalg, uttrykk og symbol. Det handler om følelser som strekker seg utover de basale behovene. Javisst skal du søke ly for været, javisst skal du alltid vite hva klokka er.

Senja 3

Utenfor boksen

Urmakeren Rune Bruvik og Berge Sag sin arkitekt Camilla L. Thorsen tok utgangspunkt i Bruvik sin nyeste klokke, Senja, med inspirasjon fra spektakulære fjelltopper som Segla fra Senja. Både Bruviks klokke og Berge Sags hytte bærer med seg nye tanker. Tanker om hva natur og tid betyr. Et utradisjonelt samarbeid utenfor boksen.

Senja 5

Senja er magi - uansett årstid

Sammen kom de to fram til en hyttemodell som er en hyldest til Senja - og til det naturlige. Senja er ikke bare en øy. Den majestetiske tinden Segla er ikke bare et fjell. Spør dem som har vært der.

- Naturen på Senja har en unik magi uansett årstid, tidspunkt, værforhold eller tid på døgnet. Skiftende men konstant, og setter spor i folk. Har du stått på en topp, vandret langs en egg eller sett disse fjellene i horisonten så glemmer du det ikke. Og kontrastene er enorme. Fra spisse og ville tinder til den havet som alltid er i endring gjennom storm, stille, sol og uvær, skriver Berge Sag i sin pressemelding om "slippet" av den nye hyttemodellen.

Skjermbilde 2020-12-21 kl

Senja by Bruvik

Dette er klokkedesigner og urmaker Bruviks klokke Senja. Denne var altså utgangspunktet for "hytte-workshopen" mellom han og Berge Sags hyttearkitekt.