Bildet over: Tonje Værdal Frydenlund ved Snøhetta hadde mye spennende å fortelle.

Med omlag 40 fremmøtte, kan det sies at det burde vært flere på møtet tirsdag kveld. Men det må også sies å være bra oppmøte på en tirsdagskveld, i hvert fall om man tar engasjementet i betraktning.

For det er uvdølene selv som har kastet fram ideene. Det Tonje Værdal Frydenlund og hennes kolleger i Snøhetta har gjort, er å samle innspill, og med sine erfaringer forsøkt å fortelle hvordan ting kan fungere med diverse fysiske inngrep.

Alle de gode forslagene er samlet i en rapport på 30 sider. Her foreslås det blant annet at Uvdal alpinsenter bør styrkes som destinasjon og senter, Vasstulan bør få en "freshere" profil og at naturen bør tas på alvor i alle ledd, ved at man tilbyr produkter og aktiviteter man ikke får andre steder.

Uvdølene er enige i at det er veldig lett å kjøre forbi bygda, uten å ha sett hva som egentlig fins her. Her må noe gjøres. At Tonje fra Snøhetta selv besøkte bygda med to unger i sommer, og at barna var mest opptatt av en gammel fin Volvo til salgs ved nærbutikken, vakte både latter og alvorsnikk blant de fremmøtte.

På Laagendalspostens nettside kan du lese hele rapporten fra Snøhetta.

LES OGSÅ: Uvdal-visjoner presenteres tirsdag