Forbruker.no skriver at en 66 kvm stor hytte på Brevik innerst i Bunnefjorden, med behov for oppussing, ble for kort tid siden solgt for 800 000 over takst. Det var sannsynligvis den idylliske beliggenheten som fristet kjøperen til å legge hele 2 300 000 kroner på bordet.
- Brevik har ikke kveldssol, og er derfor ansett som et rimeligere sted. Men vi ser at prisene har skutt i været der også, sier hyttemegler Stein Johannessen hos Foss & Co.

 Ifølge megler Kjell Ove Loeshagen i DnB NOR Eiendom Drøbak har det tidligere ikke vært så mange hytter til salgs rundt hovedstaden i juni.

- Men etterspørselen er også stor. Folk etterspør hytter med utsikt, mye sol og gjerne båtplass. Det får være om hytta er dårlig, så lenge beliggenheten er attraktiv. Da kan de gjerne gå høyt over takst, sier Loeshagen til forbruker.no.

Forbruker.no skriver også at ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser et eksplosivt marked. Det ble solgt 1800 hytter og fritidshus i første kvartal, en økning på 30 pst. fra samme kvartal i fjor. 30 pst. av dem kostet over en million. Snittprisen lå på 890 000, en økning på ni pst.