Bildet over: Torsdag og fredag kommer Google Snowmobile til Trysil for å fotografere i Trysilfjellet. (Foto: Google)

Fra og med inneværende uke vil Google reise rundt i det norske vinterlandskapet med sin Snowmobile. Det er rett og slett en snøscooter med påmontert kamerautstyr.

Tirsdag denne uken gikk startskuddet for scooterens norgesturné – i Holmenkollen. Torsdag og fredag er det Trysilfjellet som står for tur.

LES OGSÅ: Tusenvis av turtips

– Tjenesten Street View har eksistert en stund. Den har blitt til ved at vi har reist rundt med bil og sykkel for å filme omgivelsene fra landevegen. På den måten kan du gå inn å se på et sted du ønsker å reise til, forklarer produktansvarlig for Google Snowmobile, Harald Skaarn til Østlendingen.

Sjekk ut Snowmobilen her

Han forklarer at målet med prosjektet er å feste kjente skidestinasjoner på film – for deretter å gjøre de tilgjengelige for folk gjennom tjenesten Street View.

LES OGSÅ: Her blir løypene merket

– De blir tilgjengeliggjort på samme måten. Den eneste forskjellen er måten vi tar opp bildene på, sier Skaarn.

– Når blir skibildene fra snøscooteren tilgjengelige på nett?

– Bildene vi har tatt i Holmenkollen er ikke ute på nett ennå. Det tar en stund før bildene vi skal ta i Trysil blir lagt ut. Årsaken til dette er at hele prosessen fra opptak til ferdig produkt er veldig tidkrevende. Bildene blir først lagret på scooteren, deretter skal de bearbeides. Noe av det som tar lang tid er at vi skal være helt sikre på at bildene som tas blir plassert helt riktig på kartet. Målet er å få bildene klare innen neste vintersesong. Det tar nok noen måneder, sier han.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side