- Det var moro å trykke på knappen i morgentimene lørdag, erkjenner Wegard Matsson overfor Østledningen. Han er snøproduksjonsjef i Trysilfjellet og sier at det har vært en frustrerende høst. Mildværet har gjort at Norges største alpinsenter har måtte utsette åpningen flere ganger.

I likhet med mange andre alpinanlegg satser nå Trysil på å åpne de første bakkene til helgen. Skiinfo.no melder at også Geilo, Hemsedal, Rauland, Uvdal, Beitostølen, Gaustablikk, Hafjell og Kvitfjell - samt en rekke andre alpinsentre - åpner sine første nedfarter den samme helgen. Dermed er vinterens alpinsesong endelig i gang om noen dager.

Les også: For varmt for skibakkene

Spyr ut 1000 kubikk snø i timen

- Ingen ønskesituasjon, men vi graver oss ikke ned. Nå ser vi lyst på det, sier Matsson. For lørdag morgen var snøproduksjonen i full gang og dermed spyr kanonene ut 1000 kubikk med snø i timen over bakken i Høgegga og løype 15 i Turistsenteret.

- Jeg trenger tre døgn med stabile kaldegrader for å snølegge en bakke. Nå er temperaturene litt for ustabile akkurat i dag, men værmeldingene er veldig poisitive. Lørdag morgen var det minus 4,7 grader i dalen nederst i bakkene, mens det var plussgrader oppe på fjellet og i Fageråsen.

- Det er litt for store forskjeller, men det er såpass at vi klarer å kjøre igang nederst i bakkene.

Les også: Vil ha felles heiskort for Telemark

Klarer ikke snøgarantien

Markedssjef i SkiStar Trysil, Sondre Amdahl, sier at de nå håper å kunne klare en åpning til neste helg. Ny forventet åpningsdag er satt til 19. november.

– Det er det vi ønsker, men det er umulig å forutsi været, sier Amdahl. Når det gjelder snøgarantien mener Amdahl at mange velger å benytte seg av ferien sin uansett.

– Men vi står absolutt inne for den garantien, og selv om vi skulle klare en åpning til neste helg kan det nok bli vanskelig å innfri snøgarantien, sier han.

Garantien gjelder fra 15. november til 1. mai, og innebærer at SkiStar skal stille minimum åtte kilometer nedfarter.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE