- Havutsikt og midt i innseilinga, svarer megler Anny Grethe Hauge i meglerfirmaet Abcenter på spørsmål om hvor god denne beliggenheten virkelig er. Første bud var på 3.5 millioner kroner for det 81 kvadratmeter store huset midt i hytteparadiset Lyngør, og megleren måtte si seg overrasket da sluttsummen havnet på 7 millioner.
- Standarden er enkel. Huset må totalrenoveres, og det du betaler for er tomta, understreker Hauge på telefon. Å bygge noe nytt er også uaktuelt, da stedet er underlagt strenge reguleringsbestemmelser.
Det som også legger hindringer i veien er at Lyngør er uten veiforbindelse. Man er dermed avhengig av egen båt eller taxibåt for å komme seg ut til boligen.

Vanskelig å sammenligne
Mens det stadig legges ut tomter i fjellet, er det svært få tomter på sjøveien fra Blindleia til Lyngør. Prisen på fjellhytter er i ferd med å flate ut, mens kysthyttene fortsatt holder seg svært høyt i markedet, understreker Hauge.
- Denne konkrete eiendommen opplevde jeg som vanskelig å fastsette verdien av på grunn av kontrasten i kvalitet mellom tomt og bolighus, sier hun og tror temperaturen i hyttemarkedet vil holde seg framover.
 
Opplyste om boplikt
Megleren understreker at alle interessentene ble opplyst om at huset var underlagt boplikt, men kan ikke si noe om den nye eieren har tenkt å bo på stedet.  I dag er det omtrent 80 fastboende på den vakre øya utenfor Tvedestrand som tidligere er blitt kåret til Europas best bevarte tettsted, og som generelt er ansett som et av de aller mest attraktive stedene langs sørlandskysten.

Foto: Abcenter