11NYH_sorhaug_640x393
Bildet over: Hyttemegler Arnfinn Sørhaug. Foto: Jan Eric Møller

Det er oppsiktsvekkende, ikke minst med tanke på sesongen i fjor, da markedet var ganske dødt. - I fjor skjedde det ingen ting. Det virket som om folk bare satt med hendene i kors og ventet. På 12 av visningene dukket det ikke opp en eneste sjel. Jeg ble sittende alene og lese avis og vente, forteller Sørhaug.

Solgt på to-tre dager

Eiendomsmegler1 hadde 15-20 hytter til salgs på forsommeren i fjor. Av disse ble bare fire-fem solgt. Men nå er situasjonen en helt annen.

- Nå koker det, sier Sørhaug, der han står utenfor en hytte på Vesterøya i Sandefjord som nylig har skiftet eier.

- Denne hytta ble solgt så fort at han ikke rakk å få avertert den i avisa. Den ble lagt ut på Finn. no for 2,5 millioner kroner. I løpet av to-tre dager var den solgt til prisforlangende.

Hytta ligger noen hundre meter fra felles badestrand, har båtplass, sommervannledning og elektrisk do. Den har vært eid av et ektepar med fire arvinger.

100.000 over prisantydning

PÅ Østre Nes solgte Sørhaug en hytte til 2, 2 millioner kroner i løpet av to-tre dager. Flere interessenter førte til at den gikk for 100.000 over prisantydning.

Eksempel nummer tre på mer fart i hyttemarkedet er en hytte i Tjølling som var til salgs i hele fjor. For få dager siden ble hytta avertert på ny, men med 250.000 i avslag. Interessen økte, og hytta ble solgt med én gang for 4,5 millioner.

Hyttesalg i dyp snø

Hos eiendomsmegler Krogsveen i Sandefjord ble sesongen innledet allerede i snøtunge januar, da en fritidseiendom på Vesterøya ble solgt, opplyser daglig leder Didrik Schou.

For få dager siden solgte Krogsveen en hytte på Stiger på Østerøya. Den ble avertert til salgs i fjor, men ikke solgt da tross flere bud og visninger. Etter at den ble avertert på nytt i år, ble den solgt med det samme. Nå var det to budgivere. Prisantydningen var nær åtte millioner, samme som i fjor.

- Det har vært god interesse for de visningene vi har hatt hittil i år, sier Schou.