Snoscooter_640x420
Ifølge statssekretær Heidi Sørensen i miljøverndepartementet kommer det ingen ny lov om motorferdsel i utmark.

- Det er forventet en ny revidering av lovverket, som til en viss grad har blitt liberalisert, sier Torstein Rudihagen. Han sitter i energi- og miljøkomiteen på Stortinget og er saksordfører i behandlingen av et nytt lovforslag fra Frp om motorisert ferdsel i utmark.

Oppmykning av lovverket?

- Går det mot en oppmykning av dagens lovverk?

- Når det gjelder rekreasjonskjøring, gjør det nok det. Men vi bør få en avklaring på dette nå. Det skulle egentlig ha blitt foretatt en gjennomgang av lovverket i 2009 og det er den vi nå venter på. Forsøksordningen med å la noen utvalgte kommuner få bestemme selv, har fungert meget godt. Det er ingen grunn til ikke å la kommunene få dette ansvaret, sier Rudihagen.

Etterlyser ministeren

Han sier rett ut at hans egen regjering er på etterskudd i denne saken og etterlyser handling fra miljøvernminister Erik Solheim (SV).

- Det jobbes med en gjennomgang av hele motorferdselsloven. Det er ikke slik at det alltid må en ny lov til for å endre på noe. Man får gjort mye med nye forskrifter som hjemles i den allerede eksisterende loven. Her må det komme en avklaring, sier han.

Viktig for distriktene

Lovforslaget Rudihagen er med å behandle er fremmet av blant andre stortingsrepresentant Per Roar Bredvold (Frp).

- Dette er nærings- og distriktspolitikk, sier Bredvold. Han er skeptisk dagens lovverk, som han beskriver som «firkantet og stivbeint».

Mange nordmenn syns det å kjøre snøscooter er toppen av livet. For å få det til kjører de til Sverige og kjører lovlig.

- I Norge burde vi for eksempel kunne tilby turister og næringsliv bruk av snøscooter i kontrollerte former. Dagens lovverk er feil. Alle kommuner er ulike, hver på sin måte. Hvis en kommune ønsker å tillate snøscooterkjøring, må det være opp til den enkelte kommune å avgjøre det, sier Bredvold.

 

RELATERTE SAKER:

Frp vil ha lokal scooterstyring

Mener snøscootere raserer naturen