Med vår lange kyst på over 250 000 km, med dype fjorder og rundt 450 000 vann og vassdrag er Norge så tett på den optimale sportsfiskedrømmen du kan komme!

- Vi har over 40 ulike ferskvannsarter å fiske på, og nærmere 350 saltvannsarter. Mulighetene er uendelige. Vi våger påstanden om at du aldri er mer enn en kilometer fra en god fiskeplass, uansett hvor i Norge du er, skriver Norges  Jeger- og Fiskeforbund i en pressemelding.

Fisket er stort sett rimelig og godt tilgjengelig for alle som ønsker å fiske. Sportsfiske i satvann er en gratis allemannsrett for alle som er bosatt i Norge. Alle barn under 16 år fisker gratis i ferskvann med unntak av i elver med laks eller sjøørret. 

Her er fisketipsene!

Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) organiserer landets ivrigste sportsfiskere.

- Vi deler gjerne de beste fisketipsene med deg! Vi har rigget til en side de du finner tips om smått og stort rundt sportsfiske. Her finner du informasjon om hvor, når og hvordan du skal lykkes som sportsfisker. Les deg opp, og vi kan (nesten) gi fiskegaranti på neste tur!  https://www.njff.no/fiske/fisketips 

Fiske er en aktivitet som passer for alle. Nybegynnere, eksperter, gamle og unge. Det er i utgangspunktet en rimelig hobby, og ikke glem verdien av fangsten du kan ta med hjem og spise. Turene i naturen er viktige bidrag til folkehelse og trivsel. Sportsfiskere er glade mennesker!

NJFF har laget en oversikt over fiskeplasser tilrettelagt for funksjonhemmede. Den finner du her: https://www.njff.no/fiske/fiskeplasser-for-bevegelseshemmede 

Her finner du fiskekort

Det er grunneieren som har fiskeretten i sitt ferskvann/vassdrag, så du må be han eller hun om lov til å fiske. Ofte er det praktisk ordnet slik at du bare betaler for et fiskekort. Den beste oversikten finner du på www.inatur.no. Her kan du vippse eller dra kortet, og så er den saken løst. Finner du ikke fram til fiskekortet? Da er NJFFs tips å spørre på butikken eller bensinstasjonen i nærheten, der vet de nok å hjelpe deg. 

Når du fanger din egen fisk er det selvsagt viktig å ta vare på fangsten på en god måte, og så lage de herligste retter av fisken. Også her har vi i NJFF lagt til rette for deg. På foreningens matsider finner du mange gode oppskrifter med fisk som råvare.  https://www.njff.no/mat 

Et par tips til gode fiskeapper

NJFF-appen er gratis å laste ned. Her finner du oversikt over en rekke fiskearter, flo- og fjæretabell, utsettingsramper for fiskebåter på tilhenger, kart over tilrettelagte fiskeplasser og mye annet nyttig for fiskeren. Du finner NJFF-appen på Google play og på Appstore.

FiskHer-appen er laget for å guide deg til de beste fiskeplassene. Grunnversjonen er gratis, og så kan du kjøpe deg ytterligere tjenester i appen. 

Noen fiskefakta

- Visste du at annenhver nordmann fisker en eller flere ganger per år. Vi er kort og godt født med fiskestang i handa, like så mye som med ski på beina!

- Ca 500 000 av oss fisker mer enn 10 ganger per år.

- Kjønnsfordelingen er 65/35 menn/kvinner blant alle som fisker.

- Andelen som fisker har hatt en synkende trend de siste 10 årene, men korona-epidemien gjorde at sportsfiske fikk en etterlengtet oppsving i Norge.

- Deltakelsen i fisket er størst i bygder og mindre tettsteder. Folk i Nord-Norge og Trøndelag fisker mest.