Foto: Norske Mikrohus

Mikrohuset er markedsføres også som bolig, men er kanskje for de fleste mest aktuell som hytte - og er teknisk sett et kjøretøy, med de fordeler og ulemper som følger av dét.

22 kvadratmeter golvflate

På firmaets nettsider leser vi at de utvendige målene er 7,50 x 2,55 meter, noe som gjør at det er overkommelig å ta med seg hytta når eieren har lyst på en forandring. Høyden er på 4,10 meter, hvilket betyr at det vel er noen steder det ikke er helt greit å flytte til.

På tross av de beskjedne målene, er det likevel 22m2 golvflate. Årsaken til dette er en sovehems med høyeste takhøyde 1,15 meter.

God standard

Den rullende hytta har god standard, og er bygd for norske forhold, så det skal ikke være noe i veien for å plassere den i nærheten av et alpinanlegg nå vinterstid.

Og innvendig er det lagt opp til skikkelige kjøkkenløsninger med alle funksjoner og både dusj og Cunderella-do.på badet.

Kan slippe byråkrati

Som allerede nevnt, er hytta formelt et kjøretøy, det vil si ei campignvogn. Det betyr at du kan sette den på egen tomt uten søknad. Andre sateder må du ha en avtale med grunneieren. Men, leser vi på nettsidene, sjekk med de aktuelle kommunene hvis du er i tvil. For kommunene kan tolke regelverket litt forskjellig, siden mikrohus ikke er så vanlige ennå.

mikrohus2

Kan trekkes med vanlig bil

En av fordelene med denne løsningen er at det er mulig å få det beste ut av de ulike årstidene. Da er det kjekt at "for frakt av et mikrohus gjelder Vegdirektoratets regler om vekt og dimensjoner for tilhenger, og er de samme som for campingvogn. Alle våre mikrohus kan fraktes med vanlig personbil med førekortklasse BE"..

Under millionen

Prisen på standardutgaven er på 930.000 kroner. Men der er mulig å oppgradere med smarthus-løsninger, hvitevarer og vedovn, for bare å nevne noe. 

Fordi det formelt sett ikke er en (fritids-)bolig, men ei campingvogn, gjelder spesielle låneregler, og det vanligste er et såkalt caravan-lån. Produsenten har avtale med en bank for å løse dette. Ellers er det selvfølgelig en løsning å låne på huset for dem som har anledning til dét.

Du kan lese mer om hytta på norskemikrohus.com.