Dermed ligger det an til dekkskift og dugnad i sør, mens de nord i landet må trosse været eller belage seg på innendørs sysler i helgen.
– Skillet går ved Trondheimsfjorden. I Sør-Norge blir det sol og økende temperatur fram til helgen. Det aller beste været får indre Østlandet og Oslo, forteller statsmeteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt til NTB.

20 varmegrader
– På Østlandet kan temperaturen komme opp mot 19 – 20 grader enkelte steder søndag, og mandag kan det faktisk bli enda litt varmere. Også i resten av Sør-Norge kan man regne med høye temperaturer. På Vestlandet kanskje 15 – 17 grader.
Johnsen sier at temperaturene foreløpig vil ligge litt lavere langs kysten av Sør-Norge enn inne i landet. Dette skyldes at sjøen fortsatt er kald. Men det skal ikke gå så mange dager med varmt vær før dette jevner seg ut.
Både helgen og mandag blir fine dager, men så gråner det til utover i neste uke. Temperaturen vil synke noe, men det vil fortsatt være en del sol på Østlandet. På Vestlandet blir det regn og bygevær, og i høyfjellet kan det fortsatt komme snø, så det er fortsatt muligheter for en skitur i høyden.

Mot nord
Ettersom værskillet går ved Trondheimsfjorden, kan også Trondheim regne med en del godt vær.
– Det blir mer variert enn i Sør-Norge, men det kommer ikke mye nedbør. Temperaturen kan komme opp i 13 – 15 grader, sier Johnsen.
Videre mot nord synker temperaturene, men det blir noe varmere i helgen enn det har vært den siste tiden. Det blir regnbyger i hele Nord-Norge, og særlig søndre del av Nordland vil få mye nedbør.
Det blir også mye vind i nord den kommende uken. På kysten vil det blåse kuling, og det blir liten storm på kysten av Troms og Vestfinnmark fredag og søndag, ifølge Meteorologisk institutt. (©NTB)