Etter en liten pause, ser det etterlengtede godværet i Nord-Norge ut til å fortsette.

- I Nordland blir det litt regn og småkjølig tirsdag, men fra onsdag stiger temperaturene. I helgen ventes temperaturer over 20 grader, en god del sol og ikke noe nedbør, sier vakthavende meteorolog Øyvind Johnsen ved Meteorologisk institutt til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I Troms og Finnmark ventes mye av det samme været, men noe kaldere. I Troms blir det maks 15-17 grader.

- Det blir en god del sol og lite nedbør. Men med store lokale variasjoner i Finnmark, sier Johnsen.


Ustabilt i sør
Sørlendingene, som har hatt en knallsommer, har størst grunn til å surmule over været i uken som kommer. Mot helgen ventes nemlig en litt mer ustabil værtype.

- Temperaturene vil for så vidt være behagelige, med 20-24 grader. Men værtypen er veldig varierende, med perioder med regnbyger som kommer og går, og litt sol innimellom. Spesielt torsdag, fredag og lørdag, sier Johnsen.

Tirsdag og onsdag vil det derimot bli en god del sol.


Fint i Trøndelag
Trønderne har i likhet med nordlendingene heller ikke vært velsignet med det beste sommerværet i år, men med unntak av litt småregn tirsdag ser det ut til at de kan nyte sola senere denne uken.

- Det blir mest sol og temperaturer på rundt 22 grader. Det kommer noen småskyer innimellom, men ikke noe regn, sier Johnsen.


Byger i øst og vest
Østlendingene og vestlendingene vil i grove trekk få en del bygevær.

- På Vestlandet blir det mest byger onsdag og torsdag. Til helgen blir det lokale byger, men mest sol og fint vær. Og temperaturene vil ligge like over 20 grader de fleste dagene, sier Johnsen.

Og det ser ikke helt bekmørkt ut for østlendingene, heller. Selv om det blir kjøligere og mer ustabilt fra onsdag, med større sjanse for lokale regnbyger:

- Det vil bli litt sol innimellom, beroliger Johnsen. (ANB)