Bildet over: Birgit Gudim Søland driver klesbutikk på Skjærhalden, og også hun har merket trykket fra påskegjestene. - Det har vært en lang og stille vinter, så det er veldig hyggelig at det er folk her igjen, sier hun. Her med datteren Hedda (6) og Emma Johansen (6).

– Vi har aldri hatt en så bra påske med tanke på omsetning, stråler daglig leder på Spar på Skjærhalden. En sen påske med skyfri himmel og stadig høyere temperatur har gitt henne den beste påsken på lenge.

I full sving mellom butikkhyllene er blant annet André Flatner og Thomas Søland som har hytte i Vikerhavn.

– Påsken er jo egentlig fjelltid, men så dårlige som forholdene er nå er det mye bedre å få seg litt påskesol ved sjøen, mener Thomas. Og de to er ikke de eneste som fyller kurven til randen på langfredag.

– Vi merker at folk skal hamstre inn til påskemiddagen, for her går det mest i lammelår og tilbehør, sier Nina til f-b.no.

Hvaler_paaske2011_02_640x421
Daglig leder på restauranten Sjubua, Anita Lorentzen, åpnet restauranten til påske, og det har hun ikke angret på.

Masse gjester

Også båthavnen på Skjærhalden begynte å bli full langfredag.

– Det er jo helt fantastisk. Kan ikke huske sist det var så nydelig vær i påsken, sier Randi og Svein Gretland som har lagt til for dagen.

Også serveringsstedene nyter godt av den sene påsken og de tilstrømmende gjestene.

– Det er sommertilstander for oss. nå. Vi stenger litt tidligere om kveldene, men ellers har påsken vært som sommeren for oss, sier en fornøyd daglig leder på restauranten Sjøbua, Anita Lorentzen.

Hvaler_paaske2011_03_640x425
Det var nok av folk som skulle videre fra Skjærhalden med fergen "Olava".

Full ferge

Også Hvaler-fergen "Olava" hadde det travelt med å frakte folk ut til de forskjellige øyene. Blant de ventende på fredag var Sisdel Zach, som hadde med et helt lass fra Oslo til datterens hytte.

– Vi pleier å dra på fjellet, men når man hører om hvordan det er der frister det tusen ganger mer å takke ja til en Hvaler-invitasjon, sier hun.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE