Formuesforvalter Liv Berit Oseid
Spar deg litt rikere
Det er veldig individuelt fra kunde til kunde hvilken risiko de ønsker å påta seg og hva slags erfaring de har med aksjemarkedet fra før. Det gjelder å gå forsiktig fram og velge den løsningen som passer deg best. 
Et eksempel: Den som hadde spart 500 kroner måneden i aksjefondet Skagen Global fra ti år tilbake, ville i dag sittet med en beholdning på ca 185,000 kroner (minus skatt på gevinst). Hadde man betalt ned på et lån i samme periode hadde man kvittet seg med bare 60,000 kroner i gjeld, forutsatt 6 % rente.
 
Ingen garanti
- Det er viktig for oss å poengtere at historisk avkastning ikke er noen garanti for den fremtidige avkastningen. Men vi jobber hardt for at kundene skal få god avkastning i forhold til den risiko de velger å ta. Vi oppfordrer ikke folk til å låne penger til fondssparing, men har man ikke for stort lån, sikker inntekt og får sove godt om natten selv om fondene svinger, kan dette være lønnsomt, sier Liv Berit Oseid.
 
Tilpasset rådgivning
Hver husholdning bør tilpasse både lån og sparing etter egen økonomi. – For mange har fonds­sparing vist seg å være lønnsomt, og spennende å følge med på!, sier Liv Berit. Hun anbefaler dog ikke å ta det første og beste fondet, men sjekke nøye hvilke gebyrer fondene tar og hvilke resultater de kan vise til rent historisk. Å ha penger i fond er med andre ord også en klok måte å få mer igjen for penger man ikke er avhengig av. Sparer du i aksjefond er det fondets forvalter som investerer i aksjer over hele verden på vegne av sparerne.
 
Spar deg rik
Før var det en dyd å spare i bank, og det har lenge vært opplest og vedtatt at man sparer seg fattig mens låner seg rik. Nå kan man med kloke valg både spare og låne seg rik. Og det er frotsatt en god regel å sette vekk en liten sum rett etter lønningsdag enn å vente til siste dagen og spare det som blir igjen.