- I og med at det er så sen påske, er det kanskje en mental sperre for mange om de vil dra til sjøen eller snøen, sier Bonden.

Han er spent på om årets påske trekker like mange til Trysilfjellet som fjoråret, da det til sammen var rundt 40.000 besøkende ved skianlegget i løpet av høytiden.

- Det eneste vi er helt sikre på er at vi har snø, sier Bonden til Østlendingen. Han tør ikke gjøre seg opp noen formening om hvor mange som vil gjeste Trysilfjellet denne påsken.

– Kan bli en drømmepåske

– Med den sene påsken er det også større sjanse for at det blir gode temperaturer. Og da vi er helt sikre på å ha snø, kan dette bli en drømmepåske, mener lederen.

Skistar har produsert over dobbelt så mye snø i år som i fjor. Dermed er Helge Bonden og resten av mannskapet i Trysilfjellet sikre på at ikke manglende snø vil være noe som holder gjestene unna.

- Dette har vi valgt nettopp fordi påsken er så sen. Slik at det ikke skal være noen tvil om det er skiforhold i Trysilfjellet, sier han.

Færre internasjonale

Trysilfjellet får mye internasjonalt besøk gjennom året. Bonden opplyser at hele 70 prosent av alle de såkalt kommersielle sengene ved anlegget leies ut til utlendinger.

- Men i påsken er det litt annerledes. Da er det veldig mange nordmenn og en god del svensker som kommer hit. I påsken pleier det å være flest nordmenn i fjellet, siden det er mange som har hytter her i Trysil, sier han.

Han legger til at det også er flest nordmenn som leier seg utleiehytter og inn på hotellet i påsken.

Det er mye som skjer i Trysilfjellet denne påsken – også uten ski eller snowboard under føttene.

- Vi har et stort familieprogram med aktiviteter og underholdning i påsken. Alt fra teaterforestillinger for barn og konkurranser for unger i parken til seterrock. Ofte er det 4.000-5.000 publikummere på Seterrocken i påsken, sier Bonden, og lover et bra sammensatt konsertprogram i påsken.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE