Sommeridyll fra Lyngør. Foto: ©istockphoto.com/einbo

- Tilgangen på salgsobjekter er som før, interessen er stor og prisene er gode, men det er litt nøling blant kjøperne, ingen vil være først ute med bud, forteller Anette Vindum ved Privatmegleren til Hytteavisen. Hun tror folk er litt usikre på hvor de skal legge seg prismessig, samt at man er mer prisbevisste enn tidligere. Det er mye henvendelser via nettet, og kjøperne holder hyppig kontakt for å følge utviklingen.

- For oss meglere blir det mer jobbing med hvert objekt, og ofte har jeg sett at ved gjentatte utslysninger (på grunn av forsiktige kjøpere) faktisk har gitt større interesse, og enda mer sammenstimling omkring objektene enn i en glatt budrunde, forteller Anette. Prisene kan dermed seile enda litt høyere, så Anette anbefaler folk å stupe idet når man vil ha noe. - Vannet er som regel ikke så kaldt som man tror, etter et par svømmetak er det deilig, sier Anette.

Som ville jordbær
Markedet for brukte hytter viser som forventet stabil tendens på Sørlandet, og Emmy Holmquist ved Eiendomsmegler 1 i Mandal synes de virkelige jordbærstedene langs kysten holder jevnt god utvikling.
- Det er jo ikke mange som selges, så konjunkturer spiller mindre rolle. Nylig gikk en hytte på Dørjalandet flere hundre tusen over prisantydning. Det er nok både gamle drømmer som skal realiseres for de som har penger, og at visse beliggenheter er ekstra attraktive, forteller Emmy, som ser markedet og utviklingen som svært slik fjoråret. Både interessen og utbudet er god og stabil.

Flere nye prosjekter
Det knyttes store forventninger til to større kystprosjekter der Em1 er engasjert. Lørdag 31 slippes salget av Båly brygge, som består av 58 frittstående enheter ved Lindesnes, ytterst på fastlandssiden av Spangereidkanalens søndre innløp. - Enhetene vil stå ferdig i om to somre, det tar tid siden man skal bygge seg innenfra og utover på en skånsom måte, og boenhetene vil ligge omkring en liten kile, litt som i en tradisjonell sørlandshavn, forteller Audun Remesvik. Her er det marina med butikk og fiskemottak i umiddelbar nærhet.
Et prosjekt som i enda sterkere grad hva arkitektur angår er inspirert av tradisjonelt sørlandsmiljø er de 21 fritidsboligene som er under oppføring på Underøy utenfor Vigeland. Her er salget planlagt å komme i gang i juni i år.

For mer informasjon se
http://www.baly.no
http://www.underoy.no