– Vi ser at det er en økende trend å bo så tett på naturen som mulig. Mange av våre gjester setter pris på komfortabel overnatting, som samtidig fungerer som utgangspunkt for opplevelser i området rundt. Dette er vinnerhytta et godt eksempel på, siersier Pia Buen, Country Manager i Novasol.

Ballangen2
Dette er det stadig flere som oppleve på hytteferie. Naturens autensitet. Foto: Novasol

Midt i naturen

Ballangenhytta stakk av med seieren for beste feriebolig på budsjett i den europeiske prisutdelingen Holiday Home Award. Den er et eksempel på at kvalitet og spektakulære naturopplevelser ikke nødvendigvis må være dyrt, sier Pia Buen, Country Manager i Novasol

Dette er det fjerde året på rad European Holiday Home Association (EHHA) kårer de aller beste ferieboligene i Europa. Ferieboligene vurderes i 14 kategorier hvor juryen kårer både vinnere og finalister blant feriehus, hytter og leiligheter som holder høy kvalitet og byr på unike ferieopplevelser.

– Vi er stolte over anerkjennelsen og gleder oss stort på hytteeierens vegne, sier Buen. Den prisvinnende hytta ligger i Ballangen med utsikt over Efjorden. Her er gjestene midt i naturen, både innendørs og utendørs. 

Søker unike ferieopplevelser

Det trenger heller ikke være dyrt å bo komfortabelt. Hytta i Ballangen er en to-stjerners hytte, moderne innredet og med unik natur som nærmeste nabo. Hvis man i tillegg fyller hyttas sengeplasser, får man desidert mest for pengene, tipser Buen.

Det satses stort på Norge som helårsdestinasjon, og unike ferieopplevelser er i vinden som aldri før. Norske hytter finnes både utenfor allfarvei og i mer urbane omgivelser - på fjellet, ved havet og med nærhet til byer. Det er det som gjør mulighetene for hytteferie her til lands så spennende og varierte, hele året. 

I tillegg til prisen for beste feriebolig på budsjett, endte fire norske feriehus blant finalistene i kategoriene feriebolig med mest unike beliggenhet (feriehus i Sogn og Fjordane, og feriehus i Hordaland), beste vinterhytte (hytte på Sjusjøen) og beste feriebolig for naturopplevelser (hytte i Lofoten).