Dette er en økning på åtte prosent fra jula i fjor, viser undersøkelsen som Kantar TNS har gjort på oppdrag for NHO Reiseliv.

Familie og hytte

De aller fleste reiser for å besøke venner og familie.

– Familietradisjoner står sterkt i jula, og hytta er en flott samlingsarena for familien i denne høytiden. Ønsket om hvit jul er nok en annen grunn til at mange planlegger hyttetur. For reiselivsbedrifter ved hyttedestinasjoner betyr dette høyere inntekter, for eksempel ved at flere går på restaurant og bruker skianleggene, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

3000 julegjester

Mange velger dessuten å tilbringe hele eller delen av jula på hotell. Lillehammer Hotel har nær 3000 bekreftede gjester fra lille julaften til over nyttårsaften, skriver Travel News.

– Vi ser på bestillingene - og det har vi gjort i en tid nå - at stadig flere familier samler seg hos oss på tvers av generasjonene. Det har vært vanlig i forbindelse med runde bursdager eller andre typer jubileer, men nå ser vi det oftere i andre sammenhenger også, som vanlige weekender og selvsagt høytider som julen, sier kommersiell direktør Kjetil Tærud ved Lillehammer Hotel til nettstedet.

NHO Reiselivs undersøkelse viser at det er folk i Oslo og Akershus som reiser mest i julen. De yngste er aller mest mobile.