- Folk er oppgitt over det som skjer på Dovrefjell. Nå skal folkets mening komme fram, og vi tar utfordringen, sier Thore Jan Skrede på Dombås.

Som leder i aksjonsgruppa, er han overbevist om at myndighetene skal bli overrasket over den sterke motstanden mot å fjerne vegen til Snøheim. I første omgang blir underskriftslister lagt ut over hele Østlandet, i Trøndelag og på Vestlandet.

- Snøhetta er et nasjonalt symbol, og også et begrep internasjonalt. Å stenge tilgangen til dette fjellområdet er helt uakseptabelt. Vi har stiftet en aksjonsgruppe som består av naturinteresserte folk som tar naturen og naturvernet på alvor.

- Vi vet hvilken viktig plass Snøhetta har. Å opprettholde Snøheimvegen er derfor det beste som kan gjøres for å kanalisere ferdselen inn i området, understreker Thore Jan Skrede.

Bilvegen fra Hjerkinn innover fjellet mot Snøheim ble stengt med bom 1. oktober. Nå skal ikke vegen åpnes før 1. juli. Fjellvandrere og jegere er skuffet og oppgitt over å møte hengelås i fjellet.

- Vegen til Snøhetta har vært ferdselsveg i over 100 år. Først var det kjerreveg til turisthytta Reinheim. De siste 60 årene har det vært bilveg til den nye turisthytta Snøheim. Nå har Stortinget bestemt å tilbakeføre Hjerkinn skytefelt til sivile formål. Men å kutte en tilgang som var etablert lenge før det ble skytefelt på Dovrefjell, vil bety å stenge storparten av sivile ute fra dette viktige frilufts- og rekreasjonsområdet. Det kan ikke aksepteres, sier en kampklar Thore Jan Skrede.

Det er ikke lagt opp til noen spesiell markering av at aksjonsgruppa starter sitt arbeid. – Det viktigste nå, er å få underskriftslistene ut til Østlandet, Vestlandet og til Trøndelag, sier Skrede.

Med seg i aksjonsgruppa har han Kjell Svendsen, Kjell Hage, Torbjørn Moen, Arild Rolstad, Arne Rønning og Lars Dundrud, alle fra Dovre, Oppdal og Folldal.

Kilde: www.friluftsliv.no
Bjørn A. Esaissen