Bildet over: Aksel Lund Svindal var innom Trysil med småfly i fjor. Til helgen kjører han NM i alpint i Trysilfjellet. Foto: Jan Morten Frengstad

Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud står i spissen for norgeseliten i alpint, og begge er meldt klare for NM i slalåm og storslalåm i Trysilfjellet.

NRK er selvsagt på plass, og vil produsere sendinger fra lørdagens renn.

- Det er en veldig flott måte for oss å få profilert både klubben og Trysil på. Men vi håper selvsagt på at det kommer mange publikummere i bakken også, sier leder for IL Trysilgutten og leder i hovedkomiteen for NM, Anne Dorte Carlson, til Østlendingen.

Håper på folkefest

I alpin-VM i Tyskland nylig ledet Aksel Lund Svindal storslalåmrennet etter første omgang. Til slutt endte det med en kjedelig fjerdeplass, mens Kjetil Jansrud ble nummer fem. I NM blir det en ny duell mellom de to.

Høgegga, hvor slalåm- og storslalåmrennene finner sted, er bygd for fart. Publikum kommer til å se løperne i 80 prosent av storslalåmløypa, mens de ser løperne hele veien i slalåmkonkurransen.

Det er ikke nødvendig å kjøpe billetter til arrangementene. De som er på ski selv, kan enkelt ta seg til Høgegga og se rennene derfra.

- De som ikke vil ut på ski selv, kan ta skyttelbuss fra Trysil videregående skole. Da blir man fraktet direkte til Høgegga, uten å måtte bekymre seg for parkering, sier Carlson.

Telegram fra Kasper

Rundt 120 frivillige personer har stått på i mange dager for at forholdene skal være så gode som overhodet mulig for Lund Svindal & co. når de inntar Trysil.

- Bakken er vannet, og vi skal ha en veldig god såle. Nå håper vi på kuldegrader fram til rennene, og selvsagt også godt vær i helga. De har slitt fælt i Oppdal med dårlig vær i fartsdisiplinene, så vi håper å kunne gi alpinistene en veldig god avslutning på NM-uka, sier Carlson.

Hun har også fått beskjed om at det i anledning IL Trysilguttens 150-årsjubileum vil komme et telegram fra presidenten i det internasjonale skiforbundet (FIS), Gian Franco Kasper, som skal leses opp under NM-middagen.

- Det sier litt om av vi er et kjent navn på skikartet. Og det er ekstra hyggelig, sier Anne Dorte Carlson.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE