Cinderella er et velkjent produkt blant norske hytteeiere, men selskapets eksport er stadig økende. Cinderella er på grunn av sin avanserte teknologi blitt verdensledende på forbrenningstoaletter.

Fem finalister

Fem virksomheter konkurrerte om prisen der Cinderella trakk det lengste strået.

Siva-sjef Ingrid Riddervold Lorange gleder seg over at Cinderella Eco Group AS får prisen, samtidig som hun understreker at alle de fem finalistene var sterke kandidater.

– Dette er bedrifter som hver på sin måte har vist enorm evne og vilje til nyskaping. Gjennom innovasjon, samhandling og kunnskapsdeling bidrar de hver eneste dag til å utvikle norsk næringsliv, sier Lorange.

Skaperkraft

Næringsministeren fremhevet evnen til innovasjon og nytenkning hos kandidatene, samt viljen til å sette ideer ut i livet.

- Gjennom Siva-prisen har vi fått innblikk i skaperkraften og mangfoldet som fins i det norske næringslivet. Ikke minst de fem finalekandidatene viser en utrolig spredning av selskaper innenfor bærekraft og industriproduksjon, sier næringsminister Iselin Nybø.

Daglig leder Gunhild Sjøvik takket for prisen på vegne av Cinderella Eco Group AS.

- Vi vil gjerne rette en takk til juryen og til alle som har stemt på oss. Vi gratulerer også de høyst verdige bedriftene som kom til finalen. Alle bekrefter de målet bak utdelingen av Siva-prisen 2021; at innovasjon og bærekraftig produksjon i Norge er verdensledende.

 

Tema

Årets tema for Siva-prisen er «Norskprodusert». Formålet med Siva-prisen 2021 er å løfte fram bedrifter som har tatt avgjørende grep for å lykkes med industriproduksjon i Norge. Bedriften må være bærekraftig og produktene må ha et tydelig miljøavtrykk.

Prisen går til den virksomheten som utmerker seg på en eller flere av følgende områder:

  • Bærekraftig produkt eller produksjon
  • Redusert klimaavtrykk
  • Flyttet hjem produksjon fra utlandet
  • Partner-samarbeid
  • Innovasjonsprosjekter

Av 50 nominerte kandidater, gikk fem videre til finalen etter en åpen avstemning. Av disse fem ble det utpekt en vinner av en fagjury bestående av fjorårets vinner Hogne Hallaråker, grunnlegger av Arctic Nutrition, Helene Falch Fladmark, leder av Eyde-klyngen og Ingrid Riddervold Lorange, administrerende direktør i Siva.

 

 

Finalistene

  • Flokk AS; markedsleder innen design, utvikling og produksjon av kontormøbler i Europa.
  • Green Waves AS; et teknologiselskap som utvikler neste generasjons elektriske motorer, batterisystemer og båter.
  • Grovfjord Mek. Verksted AS; Norges største produsent av arbeidsbåter i aluminium. Ledende i Norge på batteri- og hybridelektrisk fremdrift.
  • Vestre AS; en av Europas mest fremgangsrike produsenter av sosiale og bærekraftige utemøbler.

Dette er Siva

Siva – Selskapet for industrivekst – er et statlig foretak som utvikler, eier og finansierer en nasjonal infrastruktur for innovasjon og næringsutvikling bestående av inkubatorer, næringshager, katapult-sentre, innovasjonsselskaper, samt innovasjonssentre og industribygg.