Bildet over: Denne hytta på 180 kvadratmeter er lagt ut for salg med en prislapp på svimlende 13,5 millioner kr. (Foto: Privatmegleren)

Til nå er den dyreste hytta på Gausta solgt for 6,1 millioner. Rekorden kan bli knust om kongsbergmannen får i nærheten av det taksten indikerer for hytta i Vatnedalen. Slike priser er til nå bare oppnådd for kystperler i Telemark, skriver Varden.

– Utrolig dyrt! Er dette realistisk, megler Marius Berger?

– Det er klart at dette er en høy pris, men det er også en helt spesiell hytte. Vi har hatt overraskende god respons før visningen i helgen. Så langt er det 11 interessenter som har meldt seg fra Østfold, Oslo, Vestfold og Telemark.

Punge ut

– Hvorfor skal hytta selges året etter den ble bygd?

– Livssituasjonen er endret for eieren. Mer ønsker jeg ikke å si om årsaken.

– Men er det mulig å låne 12 millioner på hytta, slik taksten indikerer?

– Det er jo slik at en låneverdi skal fastsettes i en takst. Nå er min erfaring at folk som kjøper fritidsboliger i denne prisklassen vanligvis ikke har behov for slike lån. Jeg har tro på at det er mulig å selge denne eiendommen. Gaustablikk står ikke tilbake for destinasjoner som Hemsedal, Geilo og Trysil hva skikvaliteter angår og avstanden er mye kortere fra Oslo-området, framhever Marius Berger i Privatmegleren.

LES OGSÅ: Celina-basseng må fortsatt vente

Den som er villig til å punge ut med 12–14 millioner for ei hytte med et mål tomt, får rå luksus og et svært påkostet bygg på rundt 180 kvm.

Egen spaavdeling

Herligheten har panoramautsikt mot Gaustatoppen og skianlegg i umiddelbar nærhet.

Åtte tommers tømmer, mur kledd med oppdalsskifer og varme i alle gulv, er noe av beskrivelsen på bygget.

Med følger også egen spaavdeling og frittliggende uthus. Det er liten tvil om at hytten har høy standard, men prisen er da også godt over det dobbelte av det som har vært toppnivået i området de siste årene.

I disse tider med fokus på energi, er det verdt å merke seg at hyttas antatte årlige strømforbruk ligger på solide 30.000 kilowatt i året. Bare salgsomkostningene for kjøper vil beløpe seg til rundt 350.000 kroner med alle statlige avgifter.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side