Alle brannene ble slukket før de gjorde stor skade, men brannvesenet og politiet advarer folk mot å svi av lyng og gress.
– Det er stor brannfare i distriktet nå. Folk er ikke klar over hvor tørt det plutselig er blitt og hvor lett flammene kommer ut av kontroll. Vi ber alle som har fått tillatelse til å drive med avsviing, om å utvise stor forsiktighet. Alle andre bør holde seg til å nyte godværet uten å tenne på noe, sier operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.
På Figgjo i Sandnes kommune brant et område på 120 mål da flammene tok tak i lyng og gress like ved et boligfelt. Det var stor røykutvikling i området, og det tok to timer før brannen var slukket klokka 17.50.
– Vi hadde mye folk i aktivitet, og det har vært heftig, ja, sier Andre Jacobsen hos Brannvesenet i Sør-Rogaland til Aftenbladet.no.
Hele ettermiddagen og kvelden har brannvesenet hatt biler ute på slokkingsarbeid. Ingen personer skal ha kommet til skade.
– De fleste brannene er menneskeskapt, men vi hadde en brann ved Kårstø-anlegget i Tysvær der årsaken ikke er klarlagt ennå, sier operasjonsleder Trond Friberg.
Mannskaper fra Kårstø deltok sammen med ti mann fra Tysvær brannvesen i slokkingen tirsdag ettermiddag.
Det er meldt om fint vær i regionen helt fram til påske. (©NTB)