Bildet over: Grunneier Ola Nore (f.v.) og spesialistene Steinar Aasgaard, Jens Ivar Gaarder, Knut Sterud og Elisabeth Bjøre må finne seg i at det ble en bråstopp for den planlagte fortettingen av hytter på Norefjell. Nå starter reguleringsprosessen på nytt i Krødsherad.

Reguleringsplanen for Norehammerens område A er ugyldig og oppheves, skriver fylkesmannen. En fortettet utbygging av nærmere 100 hytter i regi av grunneier Ola Nore er dermed stoppet.

Kommunen har ikke tatt hensyn til en innsigelse om å vurdere støykonsekvenser fra fylkesmannens miljøvernavdeling, skriver Drammens Tidende.

- Dette er en innsigelse de plikter å ta med i sin saksbehandling og det er utelatt, sier saksbehandler Frode Torvik for fylkesmannen i Buskerud. Dette betyr at kommunen må starte forfra med hele prosessen.

I tillegg til de alvorlige innsigelsene fra fylkesmannens miljøavdeling har det også kommet inn elleve andre klager og merknader til planene fra hyttenaboer, velforeninger og andre berøre.

- Vi har ikke behandlet disse ennå i og med at saksbehandlingsfeilen ble oppdaget. Nå må kommunen behandle saken på nytt, og de som allerede har levert merknader må ende disse på nytt i en ny runde, forteller Torvik.

Ytterligere problemer

De elleve private klagerne har et omfattende spekter av merknader. Alt i fra løsninger for vei, vann kloakk og at det bli en for stor tetthet med hytter i området. Hvilket utfall disse klagene får er ikke avklart, og det er ikke umulig at dette kan skape ytterligere problemer og forsinkelser.

- Det stemmer, men det vet vi ikke før vi har gått en ny runde, forteller Frode Torvik.

Administrasjonen i Krødsherad har også vært i hardt vær for sine former for saksbehandlinger tidligere. Nylig fikk de også kritikk fra fylkesmannen for å ha gjort feil i ordfører Olav Skinnes sine hytteplaner på Skinnesmoen.

Problemene synes ingen ende å ta for Ola Nore. I august begjærte han selv selskapet Nore Park for konkurs. Les om konkursen her. Nå blir veien til inntekter fra tomtesalg på Norehammeren i alle fall kraftig utsatt.

KLIKK HER FOR Å KOMME TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE