Bildet over: Gautefall hotel &resort er i en anstrengt økonomisk situasjon, og kan bli stengt fra 1. juli. (Foto: Per Eckholdt)

– Vi jobber hardt med å finne en løsning på situasjonen. Jeg tror at vi får til en fornuftig løsning både med Destinasjon Gautefall og banken. Jeg forventer i alle fall en løsning denne uka, sier direktør ved hotell Jan Berend Kamps til Varden.

– Jeg er optimist, men det er jeg alltid, sier en ordknapp Kamps. Dere skal få vite mer når en løsning er på plass.

Trenger penger

Etter det Varden har grunn til å tro mangler Kamps et sted mellom fire og fem millioner kroner for å få kjøpt Gautefall hotell & resort. Dermed er stedet fortsatt formelt eiet av Destinasjon Gautefall.

LES OGSÅ: Stor interesse for «verdens minste hotellkjede»

– Vi har gjort det vi kan for å hjelpe til med et helårskonsept. Vi har reforhandlet prisen på hotellet og har endt på et akseptabelt nivå for begge parter, sier administrerende direktør for Destinasjon Gautefall, Jostein Harm.

Ved Gautefall hotell & resort skal det nå selges en rekke leiligheter etter «kjøp og tilbakeleie-prinsippet». Men før det kan skje, må kjøpet av hotellet være formelt i orden. Det er det ikke. Dermed får heller ikke Kamps solgt leilighetene før kjøpskontrakten og finansieringen av destinasjonen er på plass.

Bra belegg

I vinter var belegget på hotellet veldig bra, og har vært bruktbart siden. Det har vært Sputnikfestival og Telemark Ap har hatt samling, denne uka kommer pensjonistforeninger.

LES OGSÅ: Vi vil helst feriere i Norge

Det er planlagt en rekke arrangement og aktiviteter på Gautefall i sommer.

– Det blir naturligvis mye vanskeligere med innlosjering uten et sentralt hotell, kommenterer Jostein Harm.

Det var sist tirsdag de ansatt fikk beskjed om en mulig stegning av hotellet fra 1. juli. Hotellet har høysesongen 55 ansatte, i lavsesongen mellom 20 og 30.

– Jeg har ingen kommentar, sier tillitsvalgt May Kristin Dukefoss.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE