Saken skal opp på nytt i neste formannskapsmøte.

Naboer – både hyttenaboer og fastboende – mener det har gått for raskt i svingene. Ordfører Olav Skinnes sier han ikke har hatt hendene sine borti saken i det hele tatt og at saken startet for 14 år siden, lenge før han ble ordfører.

Mange av hyttene skal etter planen bygges i strandsonen og det er ett av ankepunktene som rettes mot prosjektet. I utgangspunktet er det ikke lov å bygge i strandsonen, men det kan dispenseres fra denne loven hvis prosjektet faller inn under begrepet "turisme".

Mange prosjekter blir forsøkt realisert i strandsonen under denne fanen.

DT_Olav_Skinnes_500x251
Ordfører Olav Skinnes. Foto: Drammens Tidende

Hasteprosjekt

Drammens Tidende har omtalt saken flere ganger. Formannskapet i Krødsherad har vedtatt dispensasjon fra reguleringsplanen for Skinnesmoen. De hastebehandlet saken om bygging av 96 hytter. Denne dispensasjonen ble senere trukket tilbake, fordi naboer og offentlige instanser ikke var varslet. De fleste ble ikke varslet før sju måneder etter dispensasjonsvedtaket. I går skrev Aftenposten om formuleringen i vedtaket i reguleringsplanen, som viser hva formålet for utbyggingen er og som således er svært viktig. Der heter det «området skal utnyttes til utvikling av boligmasse rettet mot turisme».

Holder ikke

Naboene mener ordføreren ikke kan sette opp 96 hytter i området. Og mye tyder på at de får medhold Avdelingsdirektør Bjørn Casper Horgen i Miljøverndepartementet sier til Aftenposten at det er forskjell på «fritidsboliger» og «turistformål». I begrepet «turistformål» snakker man om enheter for korttids utleie og med fellesarealer. Dermed mener naboer at ordføreren ikke har anledning til å gå i gang med prosjektet.

Krøderen resort

Det er firmaet Krøderen Resort som skal bygge ut området. Daglig leder Rasmus Os sier til Aftenposten at han mener utbyggingssaken er uproblematisk fordi kommunen, fylkesmannen og naboer er enige om at det kan bygges hytter der og fordi det er en korrekt tolkning av reguleringsplanen. Os får medhold av rådmann Marit Lesteberg i Krødsherad kommune, teknisk sjef og ordføreren selv.

Nå er også fylkesmannen i Buskerud på banen i saken. Nina R. Raabel hos fylkesmannen lover at de i neste runde vil se nærmere på saken.

 

Her kan du lese hele reguleringsplanen